Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019. Μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί στην ελληνική επικράτεια κατά την πανδημία, η αγαπημένη εκδήλωση των ζυθόφιλων, και όχι μόνο, επιστρέφει δυναμικά, επιτρέποντας και πάλι στα ζυθοποιεία να ανοίξουν για το κοινό.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ζυθοποιεία, αλλά και νέα, μικρότερα ζυθοποιεία, σε όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες. Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους προσφέροντας ξεναγήσεις, εμπειρίες γευσιγνωσίας, καθώς και μια σειρά από γευστικές δοκιμές πολλών και διαφορετικών ειδών μπύρας στον χώρο τους, υποδεχόμενα το κοινό για να μοιραστούν μαζί την κοινή αγάπη τους για την μπύρα. Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Ευκαιρία

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας. Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθούν περισσότερο με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθουν για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στην δράση για το 2022 είναι τα εξής: Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Χίου ΙΚΕ, Κορινθιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Μικροζυθοποιία Καβάλας, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, Μικροζυθοποιία Local streets beer, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ΑΕ, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ και Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

Στο πλαίσιο της δράσης, στα ζυθοποιεία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως: Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων που συμμετέχουν, καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα, παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας, γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους, γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα ζυθοποιεία-μέλη που συμμετέχουν αλλά και για το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 10 & 11 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
The Kaizen Way: Γιατί η Kaizen Gaming αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Best Workplace in Tech
Επιχειρήσεις |

The Kaizen Way: Γιατί η Kaizen Gaming αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Best Workplace in Tech

Πυρήνας της Kaizen Gaming είναι η αξία του #oneteam. Δεν πρόκειται απλώς για ένα hashtag, αλλά για ένα δομικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας που εστιάζει στη διαφάνεια, τη συνεργασία και τη συλλογική πρόοδο