Με ανοδικές διαθέσεις άρχισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να έχει απαλλαγεί από την επιφυλακτικότητα που έχει οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες την αγορά στη ζώνη των 850 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 849,86 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 3 εκατ. ευρώ.

Εύθραυστο κλίμα

Χρειάστηκαν 30 λεπτά συνεδρίασης για να μπορέσει η αγορά να διακινήσει 1 εκατ. τεμάχια, με το 1/3 των οποίων να αλλάζει χέρια μόνο στον τίτλο της Alpha Bank, ενδεικτικό του πόσο εύθραυστο είναι το κλίμα στο ΧΑ. Πώς άλλωστε να μην είναι την ώρα που οι αβεβαιότητες που έχουν οδηγήσει το ΧΑ σε χαμηλά ενός μήνα συνεχίζουν να υφίστανται.

Και η εικόνα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν εμφανιστεί κάποιος καταλύτης που να μπορεί να δώσει στηρίγματα σε μια αγορά που ήδη έχει καθηλωθεί από το risk off των περισσοτέρων χαρτοφυλακίων. Έτσι το διακύβευμα είναι να διατηρηθούν τα επίπεδα ώστε το ΧΑ να μην μπει σε νέες πτωτικές περιπέτειες, καθηλώνοντας τους αγοραστές.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Σαράντης, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Titan, Λάμδα, Jumbo, ΟΛΠ, Εθνική, Coca Cola, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Quest και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών