
Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά και για άλλα ζητήματα όσον αφορά στα σημαίνοντα θέματα υγείας.
Η κ. Παγώνη μίλησε για το εμβόλιο, το οποίο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.
«Ο FDA έχει εγκρίνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο, τόσο όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer όσο και το εμβόλιο της Moderna. Το εμβόλιο της Pfizer είναι από 12 ετών και άνω και της Moderna, από 18 και άνω. Έγινε η έγκριση και θα ξεκινήσουν σιγά σιγά οι διαδικασίες, για να μπορούν να πουν στις ομάδες που πρέπει να ξεκινήσουν να κάνουν το εμβόλιο, και για να εισηγηθεί η επιτροπή εμβολιασμού, πότε πρέπει να το κάνουν. Επομένως, η επιτροπή εμβολιασμού που θα ξεκινήσει από την Αμερική, να δώσει τις οδηγίες του εκεί, να πουν ποιες ομάδες θα το ξεκινήσουν, πότε θα το κάνουν, γιατί και ηλικιακά πρέπει να ξεκινήσει αυτό για το ποιες ομάδες θα ξεκινήσουν», ανέφερε αρχικά.
Για το πόσο θα διαρκεί το εμβόλιο η κ. Παγώνη επεσήμανε πως, «δεν είναι σαφή τα δεδομένα έως τώρα και πρέπει να δούμε τις μελέτες. Ο κόσμος έχει δίκιο, δεν μπορούμε να λέμε γρήγορα πράγματα. Θα γίνουν οι συσκέψεις, θα εισηγηθούν οι επιτροπές βάσει της αδειοποίησης, ή των αποφάσεων που πέρασαν ή των αποτελεσμάτων».
«Υπολογίζουμε το εμβόλιο να έρθει γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να εισηγηθούν και μετά ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να ενημερωθεί ο κόσμος. Υπολογίστε Οκτώβρη καλώς εχόντων των πραγμάτων, να ξεκινήσουμε και στην Ελλάδα, να ενημερωθεί ο κόσμος και οι ομάδες που πρέπει να το κάνουν», πρόσθεσε.
Για το “γιατί” πρέπει να εμβολιαστούμε ξανά, η κ. Παγώνη είπε πως, «αυτό το εμβόλιο, είναι για την όμικρον και ιδιαίτερα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Αυτό το εμβόλιο θα σταματήσει την βαριά νόσηση και τους θανάτους που θα μπορεί να υπάρξουν σε άτομα, ιδιαίτερα, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και κάνουν γρήγορα επιπλοκές. Στον υπόλοιπο πληθυσμό, προλαβαίνει και ενισχύει τον οργανισμό με αντισώματα, ούτως ώστε εάν κάποιος νοσήσει να το περνάει τόσο απλά που να μην χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτός είναι ο ρόλος του επικαιροποιημένου. Όλα αυτά χρειάζονται τον χρόνο τους, και την κατάλληλη ενημέρωση προκειμένου να πειστεί ο κόσμος, να πάει να το κάνει».
Για τον οικογενειακό γιατρό
Η κ. Παγώνη, αναφέρθηκε και στο θέμα του οικογενειακού γιατρού, κάνοντας χρήσιμες διευκρινίσεις.
«Ο οικογενειακός γιατρός που ξεκίνησε από εχθές για την Αττική και τη νότια Ελλάδα. Οι πολίτες που θα δηλώσουν τον γιατρό τους, έχουν πλεονεκτήματα: θα έχουν έναν γιατρό που θα απευθύνονται. Είναι σημαντικό να έχεις έναν γιατρό που θα ξέρει το ιστορικό σου, να έχει τον ιατρικό σου φάκελο, που όταν επιλέξεις να πας σε έναν άλλον γιατρό, μπορείς άμεσα ο οικογενειακός γιατρός σου να συνεννοηθεί με τον άλλο γιατρό»
«Δεν μπορεί να δηλωθεί γιατρός που είναι στο ΕΣΥ. Είναι οι γιατροί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του υπουργείου κι έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν. Σε γιατρούς του ΕΣΥ μπορεί να έλθει κανείς εάν έρθει στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Αγγελική μίλησε στην εκπομπή για το πρόβλημα στη δήλωση για τον οικογενειακό.
«Μπήκα να κάνω την αίτηση για τον οικογενειακό γιατρό και μου ζήτησε κινητό πιστοποιημένο από το μητρώο. Μπήκα να κάνω την πιστοποίηση και μου έγραψε ότι τα στοιχεία δεν επαληθεύονται μέσω του κινητού και πρέπει να πάω στα ΚΕΠ. Έχω συμβόλαιο με δύο γραμμές αλλά δε μπορώ να το πιστοποιήσω με τα στοιχεία του πατέρα μου και πρέπει να πάω στα ΚΕΠ. Πήγα στο ΚΕΠ και μου είπαν ότι δε μπορώ να το κάνω εγώ, παρόλο που έχω πληρεξούσιο, και πρέπει να παρίσταται ο ίδιος», ανέφερε αρχικά η καταγγέλλουσα.
«Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από την νομοθεσία αυτό. Μου κάνει εντύπωση και θεωρώ ότι οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να έχουν έναν προσωπικό γιατρό», ανέφερε λέγοντας πως ίσως ήταν και λάθος του υπαλλήλου.
«Όταν υπάρχει εξουσιοδότηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ολοκληρωθεί μία διεργασία», σχολίασε η κ. Παγώνη.


Latest News

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού