Oι παγκόσμιες αποστολές smartphone αναμένεται να μειωθούν κατά 6,5% φέτος λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αδύναμης ζήτησης σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα της  International Data Corporation (IDC).

«Η πτώση οφείλεται στον πληθωρισμό που σπάει ρεκόρ, τις γεωπολιτικές εντάσεις και άλλες μακροοικονομικές προκλήσεις που έχουν περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση των καταναλωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ερευνητική εταιρεία.

Οι αποστολές smartphone στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αναμένεται να μειωθούν κατά 17,4% το 2022, ενώ εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 4,5% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και της Κίνας. Η μεγαλύτερη πτώση κατά 12,5% αναμένεται να έρθει από την Κίνα.

Διαβάστε επίσης – Πρόβλεψη για μείωση στις παραδόσεις PC, tablets και smartphones το 2022

Η τελευταία εκτίμηση για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone ανέρχεται σε 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες για το 2022, ενώ η International Data Corporation αναμένει ότι η αγορά smartphone θα ανακάμψει το 2023 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,2%.

Διαβάστε επίσης – Πόλεμος και πληθωρισμός «φρενάρουν» την ευρωπαϊκή αγορά τεχνολογίας 

«Οι περιορισμοί προσφοράς που μειώνονται στην αγορά από πέρυσι έχουν χαλαρώσει και ο κλάδος έχει στραφεί σε μια αγορά περιορισμένης ζήτησης», δήλωσε στη δήλωση η Nabila Popal, διευθύντρια έρευνας της εταιρείας. Είπε επίσης ότι οι αναδιπλούμενες συσκευές, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην αγορά smartphone, αναμένεται να καταγράψουν ρυθμό αύξησης κατά 70% ετησίως και θα φτάσουν φέτος σε 13,5 εκατομμύρια μονάδες.

Οι παγκόσμιες αποστολές συσκευών 5G αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 54% όλων των αποστολών, ενώ το 5G προβλέπεται να φτάσει σε μερίδιο όγκου 79% το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Sparkle: Ανίχνευση σεισμικών δονήσεων με χρήση υποβρυχίων καλωδίων
Τεχνολογία |

Χρήση υποβρυχίων καλωδίων για την ανίχνευση σεισμικών δονήσεων

Μετά το MoU μεταξύ του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας και της Sparkle, τα υποβρύχια καλώδια της TIM θα χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων στη Μεσόγειο