Εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού καθώς και ρουκέτες από τη Βόρεια Κορέα προμηθεύεται η Μόσχα, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ – όπως γράφουν σήμερα οι New York Times. Έχουν προηγηθεί δημοσιεύματα που θέλουν τον ρωσικό στρατό να χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκεής.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η αναφορά των New York Times ήταν ακριβής και ότι αναμένονται πρόσθετες ρωσικές αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού της Βόρειας Κορέας.

Ελλείψεις

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς εκατομμυρίων ρουκετών και βλημάτων πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία», δήλωσε αξιωματούχος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι αγορές δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός «συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις προμηθειών στην Ουκρανία, εν μέρει λόγω των ελέγχων των εξαγωγών και των κυρώσεων».

«Αναμένουμε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προσπαθήσει να αγοράσει επιπλέον βορειοκορεατικό στρατιωτικό εξοπλισμό στο μέλλον», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο ρόλος των κυρώσεων

Οι Times επικαλέστηκαν αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης που δήλωσαν ότι οι αγορές δείχνουν ότι οι κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν αρχίσει να «δαγκώνουν» και να μειώνουν την ικανότητα της Ρωσίας να στηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τη Δευτέρα ανέφερε ότι οι πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες δεν παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το τι αγοράστηκε, πέραν του ότι τα είδη περιλάμβαναν βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα