Με μικρές στηρίξεις από επιλεγμένους και «μετρημένους» τίτλους, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί για ακόμη μία ημέρα να υπερασπιστεί τις 830 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 833,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ελαφρώς βελτιωμένος στα 5 εκατ. ευρώ.

Το βλέμμα στην ΕΚΤ

Ετερόφωτο και σήμερα το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα με τις επιλεκτικές αγοραστικές δυνάμεις που έχουν απομείνει, έως ότου υπάρξει μια καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο κυρίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη. Εκεί θα φανεί τι επιλέγει η Φρανκφούρτη… πληθωρισμό ή ανάπτυξη. Και η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν επιλέξει να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, θα πρέπει να θυσιάσει την ανάπτυξη σε μια ευρωζώνη που ήδη νιώθει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Δεδομένου του ότι η αποστολή της ΕΚΤ, βάσει συνθήκης, είναι η σταθερότητα των τιμών, οι πιθανότητες να θυσιαστεί η ανάπτυξη είναι μεγαλύτερες στην παρούσα. Αυτό μεταφράζεται σε αμυντικές κινήσεις στο ΧΑ, προκειμένου τα χαρτοφυλάκια να προστατευθούν από τις επιπτώσεις μιας μείωσης της προσφοράς χρήματος στην οικονομία, ακόμη και αν η ελληνική θα είναι από τις λίγες που θα έχουν θετικό ρυθμό μεταβολής τα επόμενα τρίμηνα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι απώλειες σε Coca Cola, Quest, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Motor Oil, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Titan, Aegean και Λάμδα, αντισταθμίζονται εν μέρει από την άνοδο των Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών