Αφού η κυβέρνηση Τσίπρα παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργό της  κ. Πιτσιόρλα, τι το μεμπτό υπάρχει στην παρακολούθηση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ανδρουλάκη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τον έξοχο κ. Καμμένο, τι το μεμπτό υπάρχει στο να συγκυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία με τον εξοχότατο κ. Βελόπουλο;

Άλλωστε,  σύμφωνα με πολλούς δημοσκόπους και έγκυρους αναλυτές, αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες: ελάχιστη επίπτωση είχαν στα ποσοστά των κομμάτων οι αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων και ακόμη μικρότερη θα έχουν οι εικασίες περί συνεργασιών – άρα, μπορούν να συνεχιστούν και να επεκταθούν οι παρακολουθήσεις μπορούν να αναζητηθούν παντού συμμαχίες αλλά και να κατασκευαστούν κατάλληλα εκλογικά συστήματα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ιεροί στόχοι της πολιτικής σταθερότητας, της κυβερνησιμότητας και της ασφάλειας της χώρας.

Τα οποία βεβαίως εξασφαλίζονται μόνο αν πρωθυπουργοί είναι είτε ο κ. Μητσοτάκης είτε ο κ. Τσίπρας – οι ίδιοι, οι επιτελείς τους και τα όργανά τους υποστηρίζουν όλα αυτά που καταστρέφουν αυτά ακριβώς που υποτίθεται ότι πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρες οφθαλμού: είναι δυνατόν να υπάρχει σταθερότητα, κυβερνησιμότητα και ασφάλεια σε χώρα που οι πολιτικές παρακολουθήσεις γίνονται ανεκτές;
Δεν φθάνουν κάποιες απολύσεις στελεχών όταν οι υπηρεσίες δικαιούνται «να παρακολουθούν όποιον κρίνουν» -μας είπε ο πρωθυπουργός με αφορμή την «περίπτωση Ανδρουλάκη»-, έως ότου «αποδειχθεί ότι είναι αθώοι»,  συμπλήρωσαν για την «περίπτωση Πιτσιόρλα» οι «πηγές της Κουμουνδούρου», προκειμένου να μείνει έξω από την οικογενειακή φωτογραφία των υποκλεπτόντων ο Αλέξης Τσίπρας.
Ήτοι, τους βολεύει η κατάσταση ως έχει: στους πολέμους, κανείς δεν παραιτείται από τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και αν είναι «αντισυμβατικά». Ο πολιτικός ανταγωνισμός διεξάγεται με όρους πολέμου στη χώρα μας για τούτο οι πολιτικές συμβάσεις, τα πολιτικά σύμφωνα συμβίωσης/ανταγωνισμού συνεχώς παραβιάζονται.
Το στοιχειώδες: 15.000 παρακολουθήσεις ενέκρινε πέρυσι η αρμόδια εισαγγελέας. 70 κάθε εργάσιμη ημέρα, μία κάθε δέκα λεπτά. Τέτοια ενδελέχεια – αντίστοιχη με την αντίληψη περί απονομής δικαιοσύνης του πρώην εισαγγελέα, διοικητή της ΕΥΠ και υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου: «παραπέμψτε τον και ας βρει το δίκιο του σε ανώτερο βαθμό». Πες μου ποιος σε διοίκησε, να σου πω τι υπηρεσία είσαι.

Η «θεσμική αλλαγή» που έφερε η κυβέρνηση είναι άλλος ένας εισαγγελέας να διαθέτει άλλα 10 λεπτά ανά υπόθεση – αυτόν που είχε καταργήσει η προηγούμενη  ως άχρηστο. Βαθιές τομές στην επιφάνεια του πολιτικού χυλού, φθάνει το μαχαίρι ως τον πάτο και όταν βγαίνει έχει αποκαταστήσει πια την αξιοπιστία των πολιτικών και της χώρας.

Πηγή: ‘Εντυπη έκδοση Τα ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion
Αυξάνεται η αποταμίευση στην Ευρωζώνη, παραμένει αρνητική στην Ελλάδα – Οι λόγοι [γραφήματα]
Opinion |

Αυξάνεται η αποταμίευση στην Ευρωζώνη, παραμένει αρνητική στην Ελλάδα – Οι λόγοι [γραφήματα]

Η τρέχουσα άνοδος αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων, στις υψηλές αποδόσεις αποταμίευσης, στη μείωση της πραγματικής καθαρής περιουσίας και στη συγκρατημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη