Πρόθυμος να επιχειρήσει να προσεγγίσει τον Πούτιν για να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μερλουσκόνι.

Μάλιστα ο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει την απόπειρα διαμεσολάβησης από κοινού με την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο στόχος, φυσικά, είναι να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο «Καβαλιέρε» μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

«Ο Πούτιν θα αντέξει τις κυρώσεις»

«Στην φάση αυτή, δεν βλέπω να υπάρχει καμία οικονομική απώλεια για τον Πούτιν. Πιστεύω ότι είναι σε θέση να αντέξει τις κυρώσεις και την υιοθέτηση του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, αλλά στηρίζω την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Ιταλός μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας του παρά τις κυρώσεις, εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχασε τίποτα από την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ για τη «σύγκρουση στην Ουκρανία», προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα η χώρα του κέρδισε θέτοντας μια νέα κυρίαρχη πορεία που θα αποκαταστήσει την παγκόσμια τάξη.

Μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, έκανε ένα ακόμα «άνοιγμα»  προς την Ασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δύση αποτυγχάνει ενώ η Ασία είναι το μέλλον.

Όπως επισημαίνει το Reuters, στην κύρια ομιλία του, ο Πούτιν δεν έκανε σχεδόν καμία αναφορά στην Ουκρανία πέρα ​​από τις εξαγωγές σιτηρών. Αλλά όταν ρωτήθηκε εάν είχε χαθεί κάτι από τη σύγκρουση, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είχε κερδίσει και θα εμφανιστεί ανανεωμένη και απαλλαγμένη από εμπόδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα