
Την ανατροπή έκαναν σήμερα και οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς αν και άρχισαν με αρνητικά πρόσημα κατάφεραν να κλείσουν θετικά, αξιολογώντας αφενός την τελευταία απόφαση αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αφετέρου τα τελευταία σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,61% στις 31.773 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,66% στις 4.006 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 11.862 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές
Πάουελ: Δεν θα σταματήσουμε αν δεν μειώσουμε τον πληθωρισμό
Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι προσηλωμένη στον έλεγχο του πληθωρισμού, ενώ οι επερχόμενες αποφάσεις θα εξαρτώνται από τα εκάστοτε δεδομένα, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον δείκτη τιμών καταναλωτή που πρόκειται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα για την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού. Οι επόμενες αποφάσεις για την αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να ληφθούν στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole τον περασμένο μήνα στο Wyoming.
«Ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται και ως αποτέλεσμα κινούμαστε πιο αμυντικά στα χαρτοφυλάκια μας. Ωστόσο, ο υψηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι οι παραδοσιακές στρατηγικές «αποβολής κινδύνου», όπως τα μετρητά και τα κρατικά ομόλογα, μπορούν να δημιουργήσουν αντίσταση στη συνολική απόδοση», δήλωσε η Lauren Goodwin, οικονομολόγος στη New York Life Investments.
«Έχουμε επενδύσει πλήρως στα χαρτοφυλάκια μας, χρησιμοποιώντας επιλεκτικές θέσεις ουδέτερου κινδύνου για να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα έναντι της αστάθειας και του πληθωρισμού. Στο μανίκι των ιδίων κεφαλαίων μας, αυτό περιλαμβάνει μια ισχυρή υπέρβαση στην αξία των ιδίων κεφαλαίων και των πληρωτών μερισμάτων», πρόσθεσε η Goodwin.
Τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων, η First Solar σημείωσε άνοδο άνω του 4%, αφού η Goldman Sachs προχώρησε σε διπλή αναβάθμιση των μετοχών της σε αγορά από πώληση. «Στο μέτωπο της ζήτησης, βλέπουμε την FSLR ως έναν από τους καλύτερους μοχλούς για την κάλυψη της ζήτησης στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική αγορά αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των εσόδων της εταιρείας», έγραψε ο αναλυτής Brian Lee.
Η υγειονομική περίθαλψη ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα, καθώς η αγορά προσπάθησε να συνεχίσει την υπεραπόδοση της προηγούμενης συνεδρίασης. Ο κλάδος έκλεισε κατά 1,3% υψηλότερα, με τα κέρδη των μετοχών της Regeneron να ξεχωρίζουν αφού έφτασαν το 18%.
Στα μάκρο της ημέρας, μειωμένες κατά 6.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν στις 222.000, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου.


Latest News

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Νέα βουτιά για τη Wall Street, συνεχίστηκαν οι δασμολογικοί τριγμοί
H Wall Street συνεχίζει την έντονα πτωτική πορεία των που μετρά ήδη τρεις εβδομάδες υπό το βάρος των νέων δασμολογικών απειλών

«Ζαλίζει» και πάλι τη Wall Street ο Τραμπ
Ταράζει πάλι τα νερά με νέες απειλές ο Τραμπ

Τέλος στα χειρότερα της διόρθωσης της Wall Street βλέπει η JP Morgan
Οι πιστωτικές αγορές δείχνουν μειωμένο κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας

Αντέδρασε ανοδικά ο Nasdaq - Aδύναμος ο Dow Jones
H Wall Street έρχεται από μια περίοδο ισχυρών πιέσεων - Οι δασμοί του Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο τέθηκαν σε ισχύ σήμερα

Ισχυρή τεχνολογική αντίδραση «βγάζει» η Wall Street
Τα σημερινά στοιχεία για τον πληρωρισμό άβλυναν τις ανησυχίες στη Wall Street, ενώ εκτιμάται ότι αφήνουν το περιθώριο στην Federal Reserve να μειώσει ξανά τα επιτόκια αργότερα φέτος, εάν η οικονομία το χρειαστεί

Βαριές απώλειες για τη Wall Street, «χάος και σύγχυση» έχει φέρει ο Τραμπ
Η Wall Street έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα προεδρίας από το 2009 - Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο ο δείκτης φόβου

Sell off πανικού στη Wall Street
Η Wall Street σε κλίμα αβεβαιότητας λόγω της παρελκυστικής εμπορικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Συνεχίζονται οι τριγμοί στη Wall Street - Βουτιά 3% για τον Nasdaq
Οι πιέσεις έχουν επανέλθει στη Wall Street, η οποία παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις για τους δασμούς μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά