Με πολύ κόπο, αλλά αποτελεσματικά, κρατά το θετικό πρόσημο το ελληνικό χρηματιστήριο, κόντρα στις πιέσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους, ιδίως της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,27% στις 824,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 21 εκατ. ευρώ.

Εν αναμονή της ΕΚΤ

Η αγορά βρίσκεται και αυτή στην «αίθουσα αναμονής» των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, με μικρές στηρίξεις να έρχονται από επιλεγμένους τίτλους.

Στηρίγματα δίνει και το νέο δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αποπληρώσει νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα τα 2,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των πρώτων διμερών δανείων που έλαβε από τις χώρες της Ευρωζώνης κατά το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης.

Προφανώς, όμως το κλίμα παραμένει απαισιόδοξο σε όλες τις μεγάλες χρηματαγορές, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξει η υφιστάμενη πτωτική τάση, σύμφωνα με την Trader 24. Η ζώνη υποδοχής φαίνεται στις 800 μονάδες, με την κοντινή αντίσταση πλέον στις 842, όπου μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου σήμα πώλησης στην περίπτωση κάποια ανοδικής προσπάθειας.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ δίνουν σημαντικές στηρίξεις στο ΧΑ, έναντι των απωλειών σε Σαράντη, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Aegean, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Quest και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών