Τη δημιουργία 10 πάρκων τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε η P&G.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η P&G  ολοκλήρωσε 10 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.700 τ.μ., στα οποία προστέθηκαν συνολικά 6.700 δέντρα και φυτά.

Χώροι εγκαταλελειμμένοι και αναξιοποίητοι, συχνά γεμάτοι απορρίμματα, μεταμορφώθηκαν σε μικρές εκτάσεις πρασίνου, σημεία αναψυχής και κοινωνικοποίησης, προσβάσιμα σε όλους.

Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των πάρκων τσέπης, αξιοποιήθηκαν φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Πετρούπολη, Αττική

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, γύρω από θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας.

Νέος Κόσμος, Αττική

H κα Δέσποινα Πάσσαρη, Senior Director Corporate Communications P&G Central & South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Η ολοκλήρωση 10 πάρκων τσέπης στον αστικό ιστό, μας κάνει πολύ περήφανους. Αυτό όμως που μας συγκινεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι αυτά τα πάρκα έχουν αγκαλιαστεί από τους κάτοικους των γειτονιών στις οποίες έχουν δημιουργηθεί και αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς τους. Την ίδια στιγμή που όλοι εμείς στην P&G εργαζόμαστε καθημερινά για τη δημιουργία προϊόντων που βελτιώνουν την καθημερινή μας ζωή με τρόπο υπεύθυνο και για το περιβάλλον, προγράμματα όπως αυτό, μας δίνουν τη δυνατότητα να φροντίσουμε και το «κοινό μας σπίτι», τη γειτονιά και την πόλη μας και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και μια δέσμευση για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και επεκτείνεται με τη δημιουργία νέων πάρκων τσέπης, το προσεχές διάστημα, σε περιοχές της Αττικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Green |

Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της

Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028

Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Κλιματική αλλαγή |

Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση