
Νέα δυναμική αποκτά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις δύο νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες, η επίσημη λειτουργία των οποίων ξεκίνησε σήμερα παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του εκτελεστικού προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Θάνου Λιάγκου.
Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΟΛΘ για τη λειτουργία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου εξοπλισμού. Πρόκειται για τις δύο νέες και ταχύτερες γερανογέφυρες 5 και 6 τύπου New Panamax STS (Ship To Shore) με τις οποίες εξοπλίστηκε το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αξίας 15,7 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Συνέδριο Economist – Πλακιωτάκης: Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να διασφαλίσει τις ενεργειακές ανάγκες
Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Στις δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις δύο προσθήκες των γερανογεφυρών ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική του θέση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί πάνω από 50 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έχει καλυφθεί περίπου το 80% του μηχανολογικού εξοπλισμού».
«Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις στο πρόγραμμα αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας, την πρόοδο των επενδυτικών προγραμμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, αλλά και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών στους νησιωτικούς δήμους της χώρας, ενισχύει και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας αλλά σαφώς και τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών», πρόσθεσε.


Latest News

Τα ελληνικά λιμάνια και το παζλ του IMEC
Αλλαγή δεδομένων προκαλεί ο ανταγωνισμός για τον οικονομικό διάδρομο που προωθεί η Ινδία n Οι βλέψεις της Αθήνας και η «σφήνα» Τραμπ υπέρ Ιταλίας

Η ανακοίνωση του ΟΛΘ για την την ακύρωση του διαγωνισμού για το λιμάνι του Βόλου
Η ΟΛΘ Α.Ε. έχει ζητήσει τη σχετική απόφαση από το Υπερταμείο και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για τυχόν ενέργειες

Απέτυχε η δημόσια πρόταση της οικογένειας Ντρέιφους για τον ΟΛΘ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΘ στην περίοδο της δημόσιας πρότασης της LeonidsPort για την απόκτηση του 21% των μετοχών της εταιρείας, η εταιρεία Ντρέιφους απέκτησε μόλις το 2,58%

Η απόφαση βόμβα για το λιμάνι Βόλου, τα σενάρια της επόμενης ημέρας και μία σύμπτωση…
Το Υπερταμείο για το λιμάνι Βόλου μετά την ακύρωση του διαγωνισμού εξετάζει τα μοντέλα αξιοποίησης της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

Ακυρώνει η κυβέρνηση τον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου
Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του λιμανιού του Βόλου που είχε κερδίσει ο ΟΛΘ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ακυρώνεται - Η ανακοίνωση του Υπερταμείου

Υπηρεσίες του Εφετείου Θεσσαλονίκης θα στεγασθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Η σύμβαση μεταξύ ΟΛΘ, Dimera Land & Property Investments και Ελληνικού Δημοσίου προβλέπει τη μακροχρόνια υποπαραχώρηση περίπου 9.000 τ.μ.