
Mέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζει να αποπληρώσει το δάνειο ύψους 45 εκατ. δολαρίων που πήρε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας η El Al Israel Airlines, σύμφωνα με συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας και του υπουργείου Οικονομικών.
Το δάνειο ήταν μέρος του κυβερνητικού πακέτου στήριξης της αεροπορικής εταιρείας για να αντιμετωπίσει την κρίση, καθώς τα σύνορα του Ισραήλ ήταν κλειστά για τους ξένους τουρίστες για σχεδόν δύο χρόνια,με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα έσοδα και τα κέρδη του ναυτιλιακού αερομεταφορέα.
Το υπουργείο και η El Al δήλωσαν ότι η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, αλλά ως μέρος της συμφωνίας, η προγραμματισμένη προσφορά μετοχών της El Al ύψους 62 εκατομμυρίων δολαρίων θα καθυστερήσει μέχρι τον Απρίλιο του 2023, ενώ το κράτος θα προκαταβάλει στην El Al πληρωμές ασφαλείας ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
Τα επόμενα βήματα της αεροπορικής εταιρείας
Η El Al, η οποία παρουσίαζε ζημίες επί τέσσερα χρόνια και συσσώρευσε χρέος για να ανανεώσει τον στόλο της, απέλυσε 1.900 υπαλλήλους -σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού της- στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανάκαμψης που επέβαλε η κυβέρνηση για να λάβει πακέτο βοήθειας 210 εκατομμυρίων δολαρίων στο αποκορύφωμα της πανδημίας.
Η αποπληρωμή του δανείου θα εξαλείψει ή θα χαλαρώσει μια σειρά από περιορισμούς δαπανών για την El Al και θα της επιτρέψει να αναβαθμίσει το δίκτυο δρομολογίων της, να προσθέσει προσωπικό, να μισθώσει νέα αεροσκάφη, να επενδύσει σε κεφάλαιο κίνησης και να αναπτύξει νέα κανάλια εσόδων, ανέφερε.
Η El Al εξακολουθεί να μην έχει δικαίωμα να καταβάλει μερίσματα ή να αγοράσει τις δικές της μετοχές μέχρι το 2028.
«Είμαι βέβαιος ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στη βελτίωση της ικανότητας της El Al να αναπτυχθεί και να αντιμετωπίσει μια ανταγωνιστική αγορά και μια μεταβαλλόμενη πραγματικότητα», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Dina Ben Tal Ganancia.


Latest News

Topshop, η επιστροφή - Πώς θα ανακάμψει η Asos τη βασική της μάρκα
Φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό κατάστημα ετοιμάζει η βρετανική Asos για την Topshop

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή

Μειωμένο το guidance της P&G για το 2025 καθώς υποχωρεί η ζήτηση
Εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, μειώνεται η ζήτηση και εταιρείες όπως η P&G αναθεωρούν τις προβλέψεις τους - Προς τα κάτω

Η Ισπανία ακυρώνει την αγορά πυρομαχικών από το Ισραήλ κάτω κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση
Η αγορά, αξίας 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία

Γκρεμίστηκαν οι μετοχές της Kering - Προβλήματα για την Gucci
Η πτώση των πωλήσεων της Gucci και το τέταρτο τρίμηνο έδειξε ότι η αισθητική της αναμόρφωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες

Χαμηλώνει τον πήχη για τα κέρδη η PepsiCo, ελέω Τραμπ
O κολοσσός τροφίμων PepsiCo ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει μέτρα» προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις της στη Βόρεια Αμερική

Οι ασκήσεις ισορροπίας του Τόκιο με την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο - Όχι στην οικονομική πίεση της Κίνας
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιαπωνίας ενώ οι ΗΠΑ ο επίσημος σύμμαχος ασφαλείας της

Μήνυση από δώδεκα πολιτείες κατά της κυβέρνησης Τραμπ για τους δασμούς
Οι δασμοί Τραμπ θα έπρεπε να θεωρούνται παράνομοι, σύμφωνα με την αγωγή, που θέλει να εμποδίσει την εφαρμογή τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημία

Η Κίνα διαψεύδει ότι γίνονται συνομιλίες με τις ΗΠΑ - Ζητά να ανακαλέσει η Ουάσινγκτον τους μονομερείς δασμούς
Εάν οι ΗΠΑ θέλουν πραγματικά να επιλύσουν το πρόβλημα... θα πρέπει να ακυρώσουν όλα τα μονομερή μέτρα για την Κίνα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας

Μπρουνό Λε Μερ: Να αναλάβει η ΕΕ μέρους του δημοσίου χρέους των κρατών-μελών
Τι προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ