Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις συντάξεις τους σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρθηκες στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια.
Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 6%
«Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Διαβάστε επίσης: Τι θα πάρουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ευάλωτοι
Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, πχ της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν φυσικά το δικαιούται.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και σημείωσε ότι τα μέτρα που αφορούν το υπουργείο Εργασίας είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την πατρότητα της συγκεκριμένης εξαγγελίας από τον πρωθυπουργό λέγοντας με ειρωνική διάθεση: «Τέταρτον, συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που ‘πουλάει’ αυξήσεις στις συντάξεις με τη ρύθμιση του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προέβλεπε από τότε για το 2023. Αντί για ψέματα, όμως, οι συνταξιούχοι περίμεναν να τους αποδώσει τα αναδρομικά που τους έκλεψε για δεύτερη φορά η ΝΔ».
Για τις εκκρεμείς και επικουρικές συντάξεις
Για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι ορθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ντροπή και πρόσθεσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Πέρυσι τέτοια εποχή οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ο κ. Χατζηδάκης το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις. Για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών είπε ότι θα περάσει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική διάταξη, για να τεθούν σε ισχύ.
Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό
Ο πρωθυπουργός μίλησε για μονιμοποίηση της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών, εξήγησε, γιατί συνεισέφερε και στην αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και στο να υπάρξει κίνητρο για προσλήψεις.
Για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό είπε ότι θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες εργαζομένων και των επιχειρήσεων, θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και η κυβέρνηση και θα αποφασίσει. «Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα το παραχωρήσουμε σε κανέναν» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή: in.gr
Latest News
Στο 2,8% βλέπει την ανάπτυξη της Ελλάδας η UBS - Καταλύτης το Ταμείο Ανάκαμψης
Η UBS επίσης προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,7% το 2024, 0,9% το 2025 και 1,1% το 2026
Νέα σαρωτικά μέτρα για το Κτηματολόγιο - Τι προανήγγειλε ο Κυρανάκης
Τι είπε για το Κτηματολόγιο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Νίκη Κεραμέως: Στόχος να ξεπεραστεί ο στόχος των 1.500 ευρώ στον μέσο μισθό το 2027
«Στόχος είναι το 2027 να φτάσει τα 950 ευρώ, από τα 830 που είναι σήμερα», δήλωσε η Νίκη κεραμέως
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και Stama Greece
Τι αφορά το Μνημόνιο Συνεργασίας
e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου
Αναλυτικά όλα τα ταμεία
Δώρο Χριστουγέννων: Στον ιδιωτικό τομέα το καταργούν… στο δημόσιο το διεκδικούν
Για το δώρο Χριστουγέννων καταγράφεται υψηλή παραβατικότητα στον ιδιωτικό τομέα - Στο ΣτΕ η απόφαση για το δημόσιο
Κληρώνει… για τα μπόνους δόμησης – Αύριο 24 Ιανουαρίου οι αποφάσεις του ΣτΕ
Ενόψει των αποφάσεων του ΣτΕ για τα «μπόνους» δόμησης γίνονται εντατικές διεργασίες σε ΥΠΕΝ και Μαξίμου - Νομοθετική ρύθμιση εντός Φεβρουαρίου
Ποια ακίνητα μαγνητίζουν τους επενδυτές – Πού έκλεισαν «χρυσά συμβόλαια»
Έντονο παραμένει τον ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα – Πώς θα κινηθούν οι τιμές
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο