Ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να αποτυπώνουν τη δουλειά τους, ανέπτυξε το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
Όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου, Νίκος Παναγιώτου, μιλώντας στον δημοσιογράφο των Νέων και του ot.gr Χρήστο Κολώνα στην 86η ΔΕΘ, η Εκθεση αποτελεί για το πανεπιστήμιο μια καλή ευκαιρία να αναδείξει τη δημιουργική του πλευρά που πολλές φορές επικαλύπτεται από την προβολή δυσάρεστων ειδήσεων που αδικεί το έργο του και τους ανθρώπους του.
Φέτος, το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ παρουσιάζει στα περίπτερα Akademia το καινοτόμο αυτό εργαλείο, το οποίο αρχικά χρηματοδοτήθηκε από την Google και τώρα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Παναγιώτου, για ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τον δημοσιογράφο ή τον δημοσιογραφικό οργανισμό να παρακολουθήσουν την πορεία της δουλειάς τους και να αναδειχτούν οι πλευρές που χρειάζεται να ξέρει ο δημοσιογράφος για να βελτιώσει τη δουλειά του. Απευθύνεται κυρίως σε ψηφιακά ΜΜΕ, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί και σε άλλους οργανισμούς πέραν των δημοσιογραφικών, επεσήμανε ο ίδιος.
Όπως είπε, αναπτύχθηκε μέσα από μεγάλη έρευνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφους στο πλαίσιο της οποίας καταγράφτηκαν οι ανάγκες και τα αιτήματά τους και έρχεται να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρακολουθούν την πορεία του δημοσιεύματός τους. Για παράδειγμα, πόσοι το διάβασαν, από πού το παρακολούθησα, εάν το κοινοποίησαν, πόση ώρα έμειναν μέσα στο δημοσίευμα και έτσι να κατευθύνουν αναλόγως της δουλειά τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, όλοι οι δημοσιγοραφικοί οργανισμοί θα έχουν πρόσβαση το επόμενο διάστημα στην εφαρμογή, με μία συνδρομή.