
«Περισσότερες από 20 τοποθεσίες», ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός μέσα σε 24 ώρες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του εναντίον του ρωσικού στρατού, ενώ ένας διορισμένος από τους Ρώσους αξιωματούχος στο Χάρκοβο υποστήριξε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν κατά την αντεπίθεσή τους οκταπλάσιες από τις ρωσικές.
«Η απελευθέρωση τοποθεσιών από τους ρώσους κατακτητές συνεχίζεται στις περιφέρειες του Χαρκίβ (Χάρκοβο) και του Ντονέτσκ», στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο στρατός με την πρωινή αναφορά του. Στο σύνολο της γραμμής του μετώπου, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες, πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης: Μπλακ άουτ στην Ανατ. Ουκρανία από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
«Κατά την υποχώρησή τους, τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν εσπευσμένα τις θέσεις τους και διαφεύγουν», διαβεβαίωσε ακόμη ο στρατός στην ίδια αναφορά.
Ανακατάληψη εδαφών έκτασης 3.000 τ.χλμ.
Η Ουκρανία υποστηρίζει πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ανακαταλάβει περίπου 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της, κυρίως στην περιφέρεια του Χαρκόβου.
Χθες, Κυριακή, το βράδυ, σε περιφέρειες στην ανατολική, τη βόρεια, τη νότια και την κεντρική Ουκρανία σημειώθηκαν μεγάλες διακοπές της ηλεκτροδότησης, οι οποίες αποδίδονται από τις ουκρανικές αρχές σε ρωσικά πλήγματα. Κοντά στο Χάρκοβο, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός αριθμός 5, ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας, επλήγη, σύμφωνα με την προεδρία.
Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Διεκόπη πλήρως η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια
Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε γρήγορα σε ένα μέρος των περιοχών που επλήγησαν. Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, «το 80%» της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης έχει αποκατασταθεί, ανέφερε σήμερα το πρωί το στέλεχος της ουκρανικής προεδρίας Κιρίλο Τιμοσένκο.
Χιλιάδες άμαχοι απομακρύνθηκαν προς τη Ρωσία
Στο μεταξύ, ένας διορισμένος από τους Ρώσους αξιωματούχος στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου, ο Βιτάλι Γκάντσεφ, υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατά την ουκρανική αντεπίθεση – αστραπή στην περιοχή ήταν οκταπλάσιες από τις ρωσικές και τις φιλορωσικές δυνάμεις.
Μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24, ο Γκάντσεφ δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τοποθεσίες τις οποίες κρατούσαν οι Ρώσοι στις βόρειες περιοχές της περιφέρειας, ανοίγοντας δίοδο προς τα σύνορα με τη Ρωσία, και ότι «περίπου 5.000» άμαχοι απομακρύνθηκαν προς τη Ρωσία.
Ο Γκάντσεφ δήλωσε πως «η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη ώρα με την ώρα» και πρόσθεσε πως τα σύνορα με την περιφέρεια Μπελγκορόντ της Ρωσίας είναι τώρα κλειστά.
Το Ρόιτερς αναφέρει πως δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές από το πεδίο της μάχης.


Latest News

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού