![ΔΕΘ: Στις 10 το πρωί η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/staikouras-1.jpg)
Σήμερα το πρωί, στο 10:00, θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το Σάββατο βράδυ από του βήματος της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι «είμαστε απολύτως συνεπείς στο ότι έχουμε εξαγγείλει και το πακέτο μέτρων που ανακοινώσαμε θα υλοποιηθεί πλήρως».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «μπορούμε να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να στηρίζουμε την κοινωνία. Τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα 21 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Τα μέτρα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξειδίκευση για μια σειρά μέτρων, όπως:
•Την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ που θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους.
•το επίδομα θέρμανσης που θα ανέλθει εφέτος στα 300 εκατ. από 174 εκατ. πέρυσι και με δυνητικά δικαιούχους περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά.
•το πακέτο κινήτρων και αντικινήτρων για την κλιμακωτή επιδότηση τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
•την καταβολή επιδότησης 60 εκατ. ευρώ στους αγρότες για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στα λιπάσματα και 89 εκατ. σε 50.000 κτηνοτρόφους για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.
•την επέκταση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» που αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000 οι δικαιούχοι.
•η επέκταση του προγράμματος Τουρισμός για όλους με άλλους 200.000 δικαιούχους.
Επίσης, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για το στεγαστικό πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Το νομοσχέδιο
Σημειώνεται ότι με νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, προβλέπεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δισ. ευρώ συνολικά ως τέλος του έτους.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia241-600x352.png)
Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας
Πανευρωπαϊκή έρευνα του EDJnet δείχνει πόσο πρέπει να πληρώσουν οι ενοικιαστές για ένα διαμέρισμα, σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις. Προσθέσαμε την Αθήνα, και τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά.
![Ταμείο Μικροπιστώσεων: 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tameio-mikropistoseon-600x400.jpg)
Παρουσιάστηκε το Ταμείο Μικροπιστώσεων - 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας
Το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων αποτελεί «ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας
![Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/theodorikakos-papadimas-600x410.jpg)
Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή δύο κτιρίων του ΙΙΒΕΑΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ
![Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση του κόστους των υπερωριών προαναγγέλλει η κυβέρνηση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/kerame-600x400.jpg)
Έρχονται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τις υπερωρίες – Το σχέδιο
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε για τις ασφαλιστικές εισφορές τη μείωση τους μετά την άνοδο των δηλωμένων υπερωριών
![Εθνική Τράπεζα: Σε πείσμα των καιρών, οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 - Τι δείχνει ανάλυση της ΕΤΕ [γραφήματα]
Με τις ελληνικές εξαγωγές να ψάχνουν ακόμα τα σταθερά πατήματα τους, καταλυτική κρίνεται η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χατζηδάκης: Το πακέτο – μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Χατζηδάκης: Νέο πακέτο - μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα