Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, μετά την αύξηση του συνολικού ποσού σε 300 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ την περασμένη περίοδο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Τα κριτήρια
Σύμφωνα με τον υπουργό, δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο: για όσους χρησιμοποιήσουν διαφορετικό καύσιμο από το φυσικό αέριο το επίδομα αναδιπλασιάζεται.
Οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά ανά λίτρο, αύξηση του εισοδηματικού ορίου για το επίδομα θέρμανσης από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και ανάλογα για τον παντρεμένο προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
Τα νέα εισοδηματικά όρια για το επίδομα θέρμανσης διαμορφώνονται ως εξής:
- 16.000 ευρώ για τον άγαμο (από 14.000 ευρώ)
- 24.000 ευρώ για τον παντρεμένο (από 20.000 ευρώ)
Ποιοι θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση
Αναφερόμενος στην οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι οι δικαιούχοι διευρύνονται και θα είναι άνθρωποι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ κι όχι μέχρι 600 ευρώ.
Σημείωσε ότι για τους συνταξιούχους το πακέτο είναι 1,1 δισ. ευρώ κι εδράζεται σε 3 πυλώνες: έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους μόνιμα και μόνιμη αύξηση των συντάξεων με 1, 5 εκατ. Έλληνες να βλέπουν το 2023 μια αύξηση τουλάχιστον 6%.
Οι συντάξεις
Για τις αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 θα είναι 6% ενώ με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 250 ευρώ.
«Τα συνολικά μέτρα που εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις φέτος πλέον είναι 13,2 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 10,6 δισ. ευρώ είναι επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου για το 2022 και τα οποία δεν ανέλυσε ο πρωθυπουργός καθώς είναι αυτά που έχουμε νομοθετήσει και υλοποιούνται τους προηγούμενους και τους επόμενους μήνες».
Σχετικά με την ανάπτυξη ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ «οι οποίες είναι εξαιρετικά θετικές για τη χώρα», το ΥΠΟΙΚ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του και σήμερα είναι για ανάπτυξη 5,3% το 2022 ενώ για το 2023 εκτιμούμε ανάπτυξη 2,1% όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο βασικό σενάριο 0,9%.
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ