Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ της Twitter και του Ίλον Μασκ, με τον ιδιοκτήτη της Tesla – και πλουσιότερο άνθρωπο στη γη – να θεωρεί ότι βρήκε τη δικαιολογία που έψαχνε για να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας.

Πρόκειται για την αποζημίωση ύψους 7,75 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε η Twitter στον απολυθέντα (τον Ιανουάριο) επικεφαλής τεχνικό ασφαλείας της πλατφόρμας Πήτερ Ζάτκο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Μασκ.

Οι ισχυρισμοί Ζάτκο

Ο Ζάτκο τον προηγούμενο μήνα κατηγόρησε την εταιρεία ότι ισχυρίστηκε ψευδώς πως διέθετε ένα σταθερό σχέδιο ασφαλείας, καθώς και ότι προέβαινε σε παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τις δυνατότητες άμυνάς της κατά των χάκερς και των spam λογαριασμών.

Τώρα, οι δικηγόροι του Μασκ κάνουν λόγο για παράβαση των όρων της συμφωνίας, κάτι που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της Tesla να υπαναχωρήσει. Οι δικηγόροι της Twitter απάντησαν τη Δευτέρα, λέγοντας ότι το σκεπτικό του Μασκ είναι «άκυρο και παράνομο».

Στο μεταξύ, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση σχεδόν 2% στα 41,37 δολάρια, διαπραγματευόμενες πολύ χαμηλότερα από την τιμή της προσφοράς του Μασκ στα 54,20 δολάρια.

Καθ΄ οδόν προς τη δίκη

Με βάση τις καταγγελίες Ζάτκο ο CEO της Tesla, σε μια ακόμη προσπάθεια να αποσυρθεί από τη συμφωνία, κατηγόρησε την Twitter ότι παραποίησε τα στοιχεία για τον αριθμό των spam λογαριασμών και των bots στην πλατφόρμα.

Ο Πήτερ Ζάτκο θα συναντηθεί με την επιτροπή δικαιοσύνης της αμερικανικής Γερουσίας στις 13 Σεπτεμβρίου για να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του, ενώ η δίκη για την υπόθεση εξαγοράς της Twitter από τον Μασκ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Sparkle: Ανίχνευση σεισμικών δονήσεων με χρήση υποβρυχίων καλωδίων
Τεχνολογία |

Χρήση υποβρυχίων καλωδίων για την ανίχνευση σεισμικών δονήσεων

Μετά το MoU μεταξύ του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας και της Sparkle, τα υποβρύχια καλώδια της TIM θα χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων στη Μεσόγειο