Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τις πιέσεις που πυροδότησαν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,69% στις 7.335 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,20% στις 13.162 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,79% στις 6.196 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Ασιατικές αγορές: Συνέχισαν το διεθνές sell off

Στο ταμπλό

Απώλειες που ξεπερνούν το 19% σημειώνει η ΚΙΟΝ Group, αφού ο γερμανικός κατασκευαστής εξοπλισμού αποθήκης εξέδωσε προειδοποίηση κερδών, ανακοινώνοντας ότι αναμένει να έχει ζημιές στο τρίτο τρίμηνο λόγω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και αύξησης του κόστους ενέργειας και υλικών.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Η χειρότερη πτώση της τελευταίας διετίας για τον Dow Jones – Στο -5% ο Nasdaq

Οι μετοχές της ισπανικής εταιρείας ένδυσης Inditex κερδίζουν περισσότερο από 5%, αφού ανέφερε άλμα στις πωλήσεις, με τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου να ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, στο 9,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στη Βρετανία, από το υψηλό των 40 ετών 10,1% που κατέγραψε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 10,2%. Σύμφωνα με την ONS ο κύριος λόγος για την εκτόνωση των πιέσεων ήταν η αποκλιμάκωση του κόστους των καυσίμων.

O πληθωρισμός στη Βρετανία θα μπορούσε να ξεπεράσει το 20% στις αρχές του επόμενου έτους, εάν οι σπειροειδείς τιμές του φυσικού αερίου δεν υποχωρήσουν, προειδοποίησαν προσφάτως οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, προσθέτοντας ότι πλησιάζει ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές