Αύξηση που αγγίζει το 2% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επίπεδα της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η στροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, παρόλο που οι προοπτικές για τη ζήτηση παραμένουν δυσοίωνες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 1,61 δολάρια το βαρέλι, ή 1,8%, στα 94,78 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  West Texas Intermediate κέρδισαν 1,89 δολάρια ή 2,1%, και ανήλθαν στα 89,20 δολάρια.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) αναμένει ότι η εντεινόμενη οικονομική επιβράδυνση και η κινεζική οικονομία θα προκαλέσουν στασιμότητα στη παγκόσμια; ζήτηση πετρελαίου κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ωστόσο, εκτιμά ότι θα σημειωθεί ευρεία στροφή από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο θέρμανσης, -κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 – διπλάσια από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.  Αυτή η εκτίμηση, μαζί με τις συνολικές προσδοκίες για αδύναμη αύξηση της προσφοράς, βοήθησε στην ενίσχυση της τιμής του μαύρου χρυσού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές