
Ήπια ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τις μικρές αγοραστικές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται τη μεγάλη διόρθωση των αποτιμήσεων που προκάλεσαν στη χθεσινή συνεδρίαση τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να προχωρούν σε μεγάλες κινήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,12% στις 31.141 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 3.937 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,01% στις 11.632 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Fed: Θα επιμείνει σε γερακίσιο τόνο μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό
Οι πιθανότητες ύφεσης
Μπορεί κάποιες αγοραστικές δυνάμεις να έχουν δείξει ότι μπορούν να συγκρατήσουν την αγορά, εντούτοις μεγάλο μέρος αυτών αναλώνονται στην αναζήτησή αμυντικών θέσεων έναντι των αυξημένων πλέον πιθανοτήτων ύφεσης στην αμερικανική οικονομία. Και αυτές οι αυξημένες πιθανότητες ύφεσης, σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν μπορούν να είναι πολύ σίγουροι ότι έχουν δει τα χειρότερα από τα sell-offs για μετοχές και ομόλογα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
«Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να είμαστε σίγουροι για τον βαθμό στον οποίο οι χαμηλότερες τιμές των μετοχών και των πιστώσεων ή οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα οδηγούσαν σε σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών, δεδομένης της περίπλοκης αλληλεπίδρασης μεταξύ τους», έγραψαν οι Dominic Wilson και Vickie Chang της Goldman Sachs. «Αλλά η βασική ιστορία είναι ξεκάθαρη. Εάν μόνο μια σοβαρή ύφεση -και μια πιο οξεία απάντηση της Fed – θα δαμάσει τον πληθωρισμό, τότε είναι πιθανό ότι η αρνητική πλευρά τόσο για τις μετοχές όσο και για τα κρατικά ομόλογα θα μπορούσε να είναι ακόμα σημαντική, ακόμη και μετά τη ζημιά που έχουμε ήδη δει».
Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό ξάφνιασαν την αγορά, δήλωσε ο Quincy Krosby της LPL Financial. «Η αγορά περίμενε τουλάχιστον ότι είχε ο πληθωρισμός σταθεροποιηθεί – ίσως να μην κινούμασταν προς τα κάτω αλλά σίγουρα να μην ανέβαινε ψηλότερα. Ήταν η λάθος κατεύθυνση και η ανησυχία, και αυτό φυσικά, μεταφράζεται πάντα στο τι σημαίνει αυτό για τη Fed».
Οι μακροοικονομικές ειδήσεις
Σήμερα πάντως, έγινε γνωστό ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Αύγουστο έδειξε ότι οι αυξήσεις των τιμών χονδρικής ήταν λιγότερο έντονες από τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Ο δείκτης PPI μειώθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες. Εξαιρουμένων των υπηρεσιών τροφίμων, ενέργειας και εμπορικών υπηρεσιών, ο PPI αυξήθηκε κατά 0,2%.


Latest News

Ο Τραμπ «παγώνει» τους δασμούς και η Wall Street εκτοξεύεται - Σε ιστορικά υψηλά οι δείκτες
Ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδό του από τον Μάρτιο του 2020, ο Nasdaq Composite είχε τη δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση όλων των εποχών ενώ ο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2008

Πάγωσε τους δασμούς ο Τραμπ… πρωτοφανές το ράλι στη Wall Street
Η Apple σημειώνει άνοδο 7%, η Nvidia κερδίζει 10% και η Walmart ενισχύεται κατά 9%

Άμυνες στην αβεβαιότητα βγάζει η Wall Street, ανησυχία για τα ομόλογα
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης

Βουτιά 350 μονάδων ο Dow, τρίτη σερί αναταραχή στη Wall Street λόγω δασμών Τραμπ
Στη Wall Street σήμερα ο Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια διακύμανση στην ιστορία του

«Είναι τρέλα!» - Τα 15 λεπτά που συγκλόνισαν τα χρηματιστήρια
Πώς τα fake news άλλαξαν σε μία στιγμή το κλίμα στη Wall Street

Συνεχίζεται το sell off στη Wall Street -Τα θλιβερά ρεκόρ
Ο μέχρι τώρα απολογισμός της ζημιάς που έχουν κάνει οι δασμοί στις αγορές είναι απογοητευτικός,

Συνεχίζεται ο καταποντισμός στις παγκόσμιες αγορές - Σε bear market ο Nasdaq, έχασε πάνω από 2.000 μονάδες ο Dow
Οι επενδυτές στράφηκαν ξανά σε ομόλογα εν μέσω «καταιγίδας» πωλήσεων - Πτώση 5,8% στον S&P - Η εικόνα στις παγκόσμιες αγορές

Παγκόσμιες αγορές: Στο τρενάκι του τρόμου οι μετοχές – Στα ομόλογα αναζητούν καταφύγιο οι επενδυτές
Οι δασμοί Τράμπ οδηγούν σε παγκόσμιο sell off τις μετοχές- Βυθίζεται το πετρέλαιο - Ενισχύονται οι τιμές των ομολόγων

Σαρώνει και τη Wall Street το παγκόσμιο sell off
Το κλίμα διεθνώς επιδεινώθηκε περαιτέρω καθώς το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι η χώρα θα επιβάλει φόρο 34% σε όλα τα προϊόντα των ΗΠΑ

Παγκόσμια καθίζηση έφεραν οι δασμοί Τραμπ στις αγορές - 1.600 μονάδες κάτω ο Dow, η χειρότερη μέρα από το 2020 για S&P 500
Οι αγορές καθολικά κινήθηκαν καθοδικά μετά την ανακοίνωση των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών - Σε bear market οι αμερικανικές smallcaps