Να απορροφήσει τις πιέσεις που έρχονται κυρίως από το δύσκολο διεθνές περιβάλλον πασχίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας αναπτύξει τις άμυνες του στη ζώνη των 830 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,69%, στις 834,98 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Το κλίμα σήμερα σε όλες τις αγορές του πλανήτη είναι αρνητικό, μετά και το ισχυρότερο sell off της τελευταίας διετίας της Wall Street. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι κεντρικές τράπεζες για τον έλεγχο της ανόδου των τιμών καταναλωτή, καθώς όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να θυσιάσουν τους ήδη ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Η χειρότερη πτώση της τελευταίας διετίας για τον Dow Jones – Στο -5% ο Nasdaq

Και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δηλαδή της ύφεσης στις μεγάλες δυτικές οικονομίες, το ΧΑ δεν μπορεί να αποτυπώσει τις ισχυρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό διότι δεν μπορεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια όταν αφενός αυτά αναζητούν τρόπους άμυνας και αφετέρου μειώνουν την έκθεσή τους σε περιουσιακά στοιχεία που δεν διαθέτουν τη «σήμανση» της επενδυτικής βαθμίδας. Εκτός και αν την προσεχή Παρασκευή, η DBRS και η Moody’s θα ανακοινώσουν κάποια θετική αλλαγή για το ελληνικό αξιόχρεο.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Quest, Alpha Bank, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Motor Oil και Εθνική δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Πειραιώς, Aegean, Λάμδα, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Titan. Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ ξεχωρίζει με το +2,78% που καταγράφει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών