Οι ελληνικές τράπεζες δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους τα προβλήματα κι αρχίζουν να μπαίνουν στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών.
Ως εκ τούτου δεν προκάλεσε έκπληξη η είδηση ότι Σαουδάραβες, και συγκεκριμένα το επενδυτικό fund του Ριάντ, θέλει να αγοράσει το 20% της Εθνικής Τράπεζας.
Το ενδιαφέρον δεν είναι φιλολογικό, είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά έχει και πολλά, μα πάρα πολλά εμπόδια.
Το πρώτο και βασικό πρόβλημα, απ’ ότι πληροφορείται η στήλη, αφορά στην απαίτηση των Σαουδαράβων να αποκτήσουν το ποσοστό (από το ΤΧΣ που πρέπει να αποεπενδύσει έως το 2025), χωρίς διαγωνισμό.
Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, αντίθετα υπάρχει νόμος, οπότε αν οι επενδυτές επιμείνουν σε μια πρακτική που έχουν ξαναρίξει στο τραπέζι και στο παρελθόν, τότε deal δεν πρόκειται να γίνει.
Από την άλλη, αν δεν δώσουν τουλάχιστον διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα από αυτά που προσφέρουν, τότε συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής σήμερα είναι λίγο πάνω από 1 δις ευρώ, πολύ χαμηλά σε σχέση με αυτό που περιμένουν το επόμενο διάστημα οι αρμόδιοι.
Αρα, γιατί να βιαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία; Για να την κατηγορήσουν και για απιστία;
Αλλά υπάρχει κι ένα άλλο, πολιτικό, πρόβλημα; Θα τολμούσε η κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου να προχωρήσει σε μια τόσο σημαντική πώληση περιουσιακού στοιχείου;
Κομματάκι δύσκολο… έστω κι αν στο Μαξίμου χάρηκαν με το σαουδαραβικό ενδιαφέρον.
Τι θα κάνει ο Καραμανλής;
Η εικόνα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μη συμμετέχει στο θερμό χειροκρότημα στην αίθουσα του Βελλιδείου, όταν ο Κ. Μητσοτάκης είπε «γιοκ στα νταηλίκια της Τουρκίας», προκάλεσε ποικίλα σχόλια.
Πολλοί είπαν ότι με τον τρόπο αυτό, σε συνέχεια της ομιλίας του στην Κρήτη, ο κ. Καραμανλής μπαίνει απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Και μπορεί να είναι κι έτσι… άβυσσος η ψυχή των Καραμανλικών εντός της ΝΔ.
Απ’ ότι μαθαίνει η στήλη, πάντως, στο Μαξίμου τονίζουν ότι «δεν υπάρχει θέμα Καραμανλή». Δεν το «σηκώνουν» δηλαδή, αλλά ούτε και το αφήνουν χωρίς να το παρακολουθούν.
Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο Κ. Καραμανλής είπε στον Κ. Μητσοτάκη ότι αν το επιθυμεί θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν το θέλει, αλλά… ό,τι αποφασίσει το Μαξίμου.
Πάντως, οι δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο για εισηγήσεις στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε γενναία ανανέωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ακόμη και αν χρειαστούν ηχηρές αποχωρήσεις και αποστρατείες. Αλλά, όλα θα γίνουν κατόπιν διαλόγου προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες εντός του κόμματος…
Στον… ψυχολόγο οι ‘Ελληνες λόγω ανατιμήσεων
Δυστυχώς… δουλειά για τους ψυχολόγους ανοίγει η οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι και που πλέον έχει τη μορφή της ακρίβειας, των ανατιμήσεων στα προϊόντα. Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ, πέραν των στοιχείων που δείχνουν ότι το νούμερο ένα πρόβλημα για 6 στους 10 Έλληνες είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, και το 27% στα τρόφιμα, έχει κι ένα ανησυχητικό στοιχείο.
Καταγράφονται τα πιο έντονα συναισθήματα πλέον που προκαλούνται από την οικονομική κρίση στα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Το 31% δηλώνει ότι νιώθει άγχος, το 29% θυμό, το 25% φόβο και το 23% ανασφάλεια, ενώ ένα ποσοστό 5% δηλώνει ακόμα και πανικό. Μόλις 2% δηλώνει αδιάφορο.
Τα ποσοστά αυτά είναι σαφώς υψηλότερα από τα άλλα δύο βασικά θέματα της επικαιρότητας. Το κοινό καταλαμβάνεται από συναισθήματα θυμού 27% και φόβου 19% για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μειωμένα σε σχέση με τη μέτρηση του Απρίλιου 2022 (30% και 26% αντίστοιχα). Τα ποσοστά για την πανδημία COVID-19 είναι σαφώς χαμηλότερα, αλλά υπαρκτά με 13% και 23% αντίστοιχα, με το άγχος να αυξάνεται σε σχέση με το 19% της μέτρησης του Απριλίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποσοστά αδιαφορίας και για τα δύο θέματα έχουν αυξηθεί σημαντικά, στο 15% για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο 23% για την πανδημία COVID-19.
Tα πανηγύρια των ιδιοκτητών ακινήτων…
Οι συνδικαλιστές είναι για να γκρινιάζουν και να πιέζουν την πολιτική ηγεσία να ικανοποιεί αιτήματά τους. Είναι γνωστό αυτό και δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την πεπατημένη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η ΠΟΜΙΔΑ, αναλύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την οικοδομή και τα ακίνητα, βρήκε πολλά θετικά στοιχεία.
Και την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος επικρότησε (αν και ζήτησε να δίνεται απευθείας στον δικαιούχο ιδιοκτήτη), και τα άτοκα δάνεια για σπίτια σε 10.000 νέους, και την ανακαίνιση 100 χιλ. κλειστών διαμερισμάτων και φυσικά την αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.
Εκεί που έχει αντιρρήσεις η ΠΟΜΙΔΑ είναι στον διπλασιασμό του ποσού για χορήγηση Golden Visa (από 250 χιλ. σε 500 χιλ. ευρώ) εκτιμώντας ότι θα μειωθούν τα χρήματα από το εξωτερικό και θα επιβραδυνθεί η ανακαίνιση παλαιών διαμερισμάτων.
… και τα 5 άλυτα ζητήματα
Ωστόσο, η ΠΟΜΙΔΑ έθεσε και σειρά ζητημάτων που παραμένουν άλυτα όπως:
· Η μείωση κατά -10% των τριών συντελεστών της κλίμακας φόρου εισοδήματος ενοικίων, της μόνης φορολογικής κλίμακας χωρίς την παραμικρή μείωση, που θα συντελέσει στη μείωση των ενοικίων.
· Η αδυναμία δεκάδων χιλιάδων απελπισμένων και αγανακτισμένων ιδιοκτητών διαμερισμάτων να τα μεταβιβάσουν ακόμη και με γονική παροχή, όταν έχουν μια μικρή διαφορά εμβαδού με τα γειτονικά τους, γιατί η τροποποίηση της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας του κτιρίου απαιτεί τις υπογραφές όλων των άλλων συνιδιοκτητών του κτιρίου, το οποίο είναι παράλογο αλλά και πρακτικά αδύνατο.
· Η νομοθέτηση της αυτόματης διακοπής χρέωσης δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού όταν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση του ακινήτου, ώστε να σταματήσουν να πέφτουν στην ανήθικη αυτή κρατική «παγίδα» δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, που δεν το γνώριζαν…
· Η καθιέρωση πενταετούς παραγραφής, όπως ισχύει πλέον στο Δημόσιο, και ανωτάτου προστίμου 50% στις οφειλές των ιδιοκτητών ακινήτων προς τους Δήμους και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
· Η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών στα αγροτεμάχια κάτω των 4.000 τ.μ., η οποία λήγει τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή τους.
Οι Κατασκευές απογειώθηκαν
Και μιας και μιλάμε για οικοδομές, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές, δείχνουν την ευφορία που επικρατεί στον κλάδο, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Β ́ τριμήνου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β ́ τριμήνου 2021, παρουσίασε αύξηση 28,9% έναντι αύξησης 18,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.
Ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Β ́τριμήνου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α ́ τριμήνου2022, παρουσίασε αύξηση 47,9% έναντι αύξησης 31,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β ́ τριμήνου 2021 με το Α ́ τρίμηνο 2021.
Με απλά λόγια, το 2022 οι κατασκευές «απογειώθηκαν» προφανώς και λόγω της απουσίας περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.
Αλλά και λόγω της αυξημένης ζήτησης είτε για νέα κτίρια είτε για ανακαινίσεις παλαιών που χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση, για φοιτητικά σπίτια κλπ.
Ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ
Ο Τσώρτσιλ έλεγε: «Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε».
Το λέμε αυτό με αφορμή τη δραστηριότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, χθες με την ομιλία του, σήμερα με τη συνέντευξη τύπου.
Κυρίως το λέμε διότι σε πολλά στελέχη του κόμματος επικρατεί προβληματισμός για τα δημοσκοπικά ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων που δείχνουν είτε σταθερότητα είτε ελαφρά άνοδο.
Κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία διότι πρόκειται για μετρήσεις που έχουν γίνει μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και ιδιαίτερα της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε σε ρήξη με την κυβέρνηση, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης είναι πλέον… εχθροί, και στη Χ. Τρικούπη περίμεναν μεγαλύτερα δημοσκοπικά οφέλη από το θέμα. Φευ, ακόμη κι αν πόνταραν όλα τα λεφτά τους σε αυτό, το ποσοστό δεν έχει ανέβει εκεί που ήθελαν.
Ούτε βλέπουν καμιά πολιτική ανατροπή, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κυβερνήσει.
Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ ξανακοιτάζουν τη στρατηγική τους, αν δηλαδή η ολομέτωπη επίθεση κάνει ζημιά στη ΝΔ ή αν διώχνει κεντρώους ψηφοφόρους που από τη μια λένε ότι οι υποκλοπές είναι ζήτημα δημοκρατίας «αλλά όλοι τις κάνουν», κι από την άλλη φοβούνται μια… δεύτερη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτοί οι ψηφοφόροι αντί να πηγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται είτε να είναι κοντά στη ΝΔ είτε να είναι αναποφάσιστοι.
Επιστρέφουν τα… τσουβάλια με το χύμα
Θα θυμάστε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 που τα μπακάλικα έκαναν χρυσές δουλειές με τα… χύμα προϊόντα. Όχι δηλαδή με τα έτοιμα συσκευασμένα.
Είχαμε τα τσουβάλια με ρύζι, φακές, ζάχαρη, φασόλια, το χύμα κρέας και τα λαχανικά και ο καθένας αγόραζε όσο ήθελε κι όχι όσο υπήρχε μέσα σε μια συσκευασία.
Ε, λοιπόν, αυτή η πρακτική έρχεται και τώρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, φυσικά και στην Ελλάδα. Οι πολίτες, εξαιτίας των ανατιμήσεων στα σούπερ μάρκετ, στρέφονται στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που είναι πιο φθηνά, καθώς και στο χύμα. Και τα σούπερ μάρκετ προσαρμόζονται σ’ αυτό το μοντέλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα χύμα προϊόντα αντιπροσωπεύουν σήμερα το 23,8% των πωλήσεων των ταχυκίνητων κωδικών των σούπερ μάρκετ, από 23,4% που ήταν το 2021. Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις χύμα πουλερικών με 14,2%, κρέατος με 8,4%, γαλακτοκομικών με 6,9% και οπωρολαχανικών με 2,3%.
Ποιοι θα είναι οι ωφελημένοι από αυτή τη στροφή των καταναλωτών; Κυρίως τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, που διαθέτουν χώρο για να έχουν χύμα προϊόντα, φυσικά τα μπακάλικα της γειτονιάς, στα οποία επιστρέφει δυναμικά το… τσουβάλι και βεβαίως οι λαϊκές αγορές όπου το ζύγι είναι συνηθισμένο και δεν ήρθε με την κρίση.
Εχουμε να δούμε ξανά ζυγαριές να ζυγίζουν φακές ή χύμα ούζο και τσίπουρο…
Διεκδικεί επενδύσεις και… «τρέχει» τους υπουργούς του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επενδύσεις έχει κυρίως στο μυαλό του, με αυτές απασχολείται συστηματικά, αυτές διεκδικεί από τους ισχυρούς εθνικούς και πολυεθνικούς ομίλους και αυτές προετοιμάζει. Όπως αναφέρει ο Μικροοικονομικός του Βήματος, πήρε υπό την αιγίδα του τη μεγάλη δέσμευση της United Group για επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στις οπτικές ίνες, πιέζει τους υπουργούς για όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και αντιστοίχως διεκδικεί κινητοποίηση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ελκυστικότητα του επενδυτικού νόμου και την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.
Ακόμη, ενθαρρύνει τον υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την απανθρακοποίηση των νησιών (εκτιμάται ότι το σχετικό πρόγραμμα μπορεί να φθάσει τα 2,5 δισ. ευρώ και με την τραπεζική μόχλευση να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ) και βεβαίως προτρέπει τη διοίκηση του Υπερταμείου να «τρέξει» όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ιδιωτικοποιήσεις. Ουσιαστικά προσβλέπει μέσω των επενδύσεων στη δημιουργία νέου πλούτου, του μόνου ίσως μηχανισμού που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη, τις νέες θέσεις εργασίας και την ανάδειξη των κρυμμένων πλεονεκτημάτων και αξιών της ελληνικής οικονομίας.
Ζητούν ενημέρωση
Ενημέρωση σχετικά με τον προσφάτως εξαγγελθέντα νέο μηχανισμό κρατικών επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Οκτώβριο, ζητούν οι προμηθευτές ρεύματος, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Ειδικότερα , ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) σε επιστολή που απέστειλε χθες προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρεται στην πολυπλοκότητα και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας ως προς την υλοποίηση του νέου σχήματος εντός του -εξαιρετικά περιορισμένου- προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος.
Όπως σημειώνουν οι πάροχοι ρεύματος, κατά τον σχεδιασμό του νέου μηχανισμού είναι κρίσιμο να αξιολογηθεί τόσο η διαθεσιμότητα των απαραίτητων δεδομένων για τον επακριβή μηνιαίο καθορισμό του ύψους της επιδότησης ανά καταναλωτή, όσο και οι πραγματικοί περιορισμοί που τίθενται ως προς τον χρόνο υλοποίησης των απαραίτητων προσαρμογών στα πληροφοριακά συστήματα των προμηθευτών. Τα μέλη του ΕΣΠΕΝ δηλώνουν πάντως το «παρών» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο νέος μηχανισμός θα μπορεί να εφαρμοστεί εγκαίρως και απρόσκοπτα.
Μάχη για την τουριστική καρδιά της Μεσσηνίας
Το Υπερταμείο, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες, την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την παραχώρηση σε ιδιώτες του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που λόγω της τουριστικής αναβάθμισης της ευρύτερης μεσσηνιακής παραλιακής ζώνης φαντάζει με πολύφερνη νύφη. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι τα σχήματα που θα κατέλθουν στον διαγωνισμό θα είναι ισχυρά και ο ανταγωνισμός μέγας. Παρούσα θα είναι κατά τα φαινόμενα η Fraport που ήδη διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που έχει ανοίξει δουλειές με τα αεροδρόμια μετά την επικράτησή της στον διαγωνισμό του Καστελίου. Οπότε θα… πέσουν κορμιά για την τουριστική καρδιά της Μεσσηνίας.
Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια περιοχή που συγκεντρώνει υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα κι έναν τουρισμό που μπορεί να γίνει ακόμη πιο ισχυρός τα επόμενα χρόνια.
Ιερές μπίζνες και μεγαλεπήβολα σχέδια
Για να δούμε. Αυτό το «ιερό» ακίνητο θα βρει το δρόμο της αξιοποίησης; Ο λόγος για το project «Σχιστός Α.Ε.», τη δημιουργία δηλαδή σε ακίνητο της Εκκλησίας, ενός σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου αποθήκευσης και διαχείρισης προϊόντων που θα συνδέεται και με το λιμάνι του Πειραια.
Χθες ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παραβρέθηκαν στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το κτήμα Σχιστού – Σκαραμαγκά έχει έκταση 3.000 στρέμματα κι εκτός από το κέντρο logistics θα δημιουργηθεί και περιβαλλοντικό πάρκο αναψυχής 700 στρεμμάτων που θα είναι ανοικτό στους πολίτες, συνεδριακό κι εκθεσιακό κέντρο.
Η έκπληξη; Προβλέπονται στις μελέτες και εμπορικές και οικιστικές χρήσεις, με τη δημιουργία σύγχρονων πύργων – ουρανοξυστών, καθιστώντας το έργο ένα… μικρό Ελληνικό.
Το ερώτημα είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο έργο. Η Εκκλησία λέει με ίδιους πόρους και το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει τους διαγωνισμούς. Γιατί δεν είναι και λίγα τα 726 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως αρχικός προϋπολογισμός…
Όπως γίνεται αντιληπτό, η Εκκλησία θα αναζητήσει έναν ισχυρό «παίκτη» του real estate που θα φτιάξει το μεγαλεπήβολο αυτό έργο, το οποίο είναι ανταγωνιστικό και στο εμπορευματικό κέντρο που θα γίνει στο Θριάσιο.
Αλλά υπάρχουν και προβλήματα στην… ιερή μπίζνα. Μεγάλο τμήμα της έκτασης έχει χαρακτηριστεί ως δασική αλλά και ως αρχαιολογικός χώρος και η τοπική κοινωνία, ειδικά ο δήμος Περάματος, αντιδρά έντονα.
Latest News
Σηκώνει μανίκια η ΑΑΔΕ, οι «αόρατες» καθαρίστριες των Airbnb, αλήθειες από τον Μυτιληναίο, «ζεσταίνονται» οι λογαριασμοί ρεύματος, η επένδυση της CMBlu Energy, η «ενέδρα» Ανδρουλάκη
Θετικά τα μηνύματα
Η «είδηση» της χρονιάς, κληρώνει για Ηλέκτωρ, η «χυλόπιτα» στην Goldman, οι ελπίδες για το January effect στο ΧΑ, η «βόμβα» των ασφαλίστρων
Η είδηση της χρονιάς
Τα «βρήκαν» οι Αθηναίοι την Πρωτοχρονιά, μάγεψε η Ρομπόλη, τα «τραπέζια» του Καρέλια, καμπανάκι Βέττα, ενεργειακός «χειμώνας» στην Ευρώπη, η ανακούφιση Ρόκα, το ρεκόρ του ΤΑΙΠΕΔ
Έλαμπε η Αθήνα
Συναγερμός στις διαφημιστικές, το τεστ της Κρουαζιέρας, οργανώνονται οι αγρότες, οι part time δουλειές, τα ξεκαθαρίσματα στις κλινικές, τα business plan (;) του Ελλάκτωρ και της Allwyn
Ψηφιακή ασφάλεια
Ο Δεληβοριάς και η ΕΡΤ, το στοίχημα του Χατζηδάκη, προσοχή με τα κρυπτονομίσματα, οι Άγγλοι για την Metlen, το σπριντ της Hellenic Hydrogen, τα καρφιά για ΔΕΣΦΑ
Οι εκδηλώσεις
Πέφτει μισό δισ. στην αγορά, τα αντανακλαστικά Σκυλακάκη, έρχεται το Kids Wallet, το santa rally του Ελλάκτωρ, το «χέρι» του Κορεάτη στην Intralot, το καμπανάκι ΣΕΤΕ
Μισό δισ. στην αγορά
Τι συμβαίνει στο Τατόι, «κολλημένοι» στην Αράχωβα, τα μπόνους των Δημοσίων Υπαλλήλων, η «προίκα» του Κρητικού και οι «4» των Φυλακών
Κακός χαμός… με την καλή έννοια
Στους δρόμους η Νέα Δημοκρατία, τα 3 δισ. της «ασπίδας», η αλήθεια για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου, τα σχέδια Ξιφαρά, ποιον ξεχωρίζει η JP Morgan, η επέκταση της Dimand
Μήνυμα Μητσοτάκη
Το κουβάρι με τα μπόνους δόμησης, οι αλλαγές στη ΔΕΗ, οι μεταγραφές της Attica Bank, ο παλιός Τσαμάζ και η ιστορική ανατροπή (;) με τα τέλη
Η καταιγίδα
Γιατί μπαίνουν στον πάγο επενδύσεις, η λύση Στουρνάρα, τα αντανακλαστικά της Attica Bank, ο χαρούμενος Μανουσάκης
Ηρεμία…