![Βραζιλία: Αποδοχή διακανονισμού της αεροπορικής εταιρείας Gol σε υπόθεση δωροδοκίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/aeroplano-1-1.jpg)
Η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Gol Linhas Aéreas Inteligentes SA θα καταβάλει περισσότερα από 41 εκατομμύρια δολάρια για τον τερματισμό παράλληλων ερευνών για δωροδοκία από τις ποινικές και αστικές αρχές τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσαν χθες, οι αμερικανικές αρχές.
Η Gol συμφώνησε την ένταξή της σε μία τριετή συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με πληροφορίες διάπραξης εγκληματικής πράξης που κατατέθηκαν στο Μέριλαντ, κατηγορώντας την εταιρεία για τη διάπραξη συνωμοσίας, αναφορικά με την παραβίαση νομοθεσίας κατά της δωροδοκίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το ίδιο υπουργείο.
Η Επιτροπή Χρηματαγοράς στις ΗΠΑ ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της ότι η Gol συμφώνησε να πληρώσει 70 εκατομμύρια δολάρια σε έναν διακανονισμό, αναφορικά με τη διευθέτηση κατηγοριών σε βάρος της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Αυτοκίνητο: Η αστρονομική τιμή για μια vintage Mercedes F1](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Mercedes-Benz-W-196-R-Stromlinienwagen-600x407.jpg)
Η αστρονομική τιμή για μια vintage Mercedes F1
Η Mercedes-Benz W 196 R Stromlinienwagen έγινε το πιο ακριβό αγωνιστικό Grand Prix που δημοπρατήθηκε ποτέ
![Φορολογία: Μπορεί η ΕΕ να φορολογήσει παγκόσμιους γίγαντες παρά την αντίθεση του Τραμπ;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/tax-600x414.jpg)
Μπορεί η ΕΕ να φορολογήσει παγκόσμιους γίγαντες παρά την αντίθεση του Τραμπ;
Τα κράτη θέλουν να εφαρμόσουν φορολογία όπως είχε συμφωνηθεί το 2021, αλλά τορπιλίστηκς από τον Τραμπ
![ΕΕ: Προσλαμβάνει εταιρεία λόμπι για να αντιμετωπίσει τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/euusa-1-600x357.png)
ΕΕ: Καταφεύγει σε εταιρεία λόμπι για να «αποκρούσει» τους δασμούς - Ποια η σχέση της με τον Τραμπ
Η DCI Group έχει συνεργαστεί με οργανισμούς στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και με πετρελαϊκές εταιρείες
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Η «ώριμη γοητεία» της Wall Street προσελκύει τις εταιρείες – Καμπανάκι για την ευρωοικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_europe_VS_wall-600x352.png)
Γιατί η Wall Street κερδίζει τις ευρωπαϊκές εταιρείες - Το καμπανάκι για την ευρωοικονομία
Το κατακερματισμένο σύστημα των ευρωπαϊκών αγορών απογοητεύει τις επιχειρήσεις και πλήττει την οικονομία
![Τζέιμισον Γκριρ: Ο «διαλλακτικός» εμπορικός εκπρόσωπος που διόρισε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-18-394x600.png)
Ποιος είναι ο «διαλλακτικός» εμπορικός εκπρόσωπος που διόρισε ο Τραμπ
Καθησυχαστικός για την πολιτική δασμών του προέδρου εμφανίστηκε καταθέτοντας στο Κογκρέσο
![G 20: Σύνοδος χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/Marco-Rubio-600x400.jpg)
Γιατί δεν θα συμμετέχει στη Σύνοδο των G20 o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών;
Οι ΗΠΑ αντιδρούν σε νόμο που πέρασε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής και ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο κάνει μποϋκοταζ στη συνάντηση των 20 μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου
![Δασμοί Τραμπ: Η Chipotle αγοράζει περισσότερα αβοκάντο εκτός Μεξικού αλλά μπορεί να πληγεί ούτως ή άλλως](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Chipotle-600x400.jpg)
Πως οι δασμοί Τραμπ μπορεί να πλήξουν τα αβοκάντο της Chipotle
Ακόμη και μετά απο πολυετείς προσπάθειες διαφοροποίησης προμηθευτών oi δασμοί Τραμπ μπορεί να πλήξουν την αλυσίδα fast food
![Fed: Θετικές προοπτικές για την αμερικανική οικονομία – Καμπανάκι για τις υψηλές αποτιμήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/fed-in-600x400.jpg)
Fed: Θετικές προοπτικές για την αμερικανική οικονομία – Καμπανάκι για τις υψηλές αποτιμήσεις
Τι αναφέρει η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Fed προς το Κογκρέσο
![Volvo: Απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η κινεζική ιδιοκτησία της;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/volvo-600x403.jpg)
Απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η κινεζική ιδιοκτησία της Volvo;
Οι κανόνες του Τραμπ για την διδιοκτησία αυτοκιντοβιομηχανιών από κινεζικές οντότητες απειλεί να τινάξει στον αέρα την Volvo
![Μόντι: Ο πρωθυπουργός της Ινδίας πηγαίνει στις ΗΠΑ με «δώρα»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TRUMP_MODI.jpg)
Με δώρα ο Μόντι στον Τραμπ - Η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Οι συζητήσεις του Ναρέντρα Μόντι με τον Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούνται στη «σκιά» των απελάσεων δεκάδων Ινδών, απο τις ΗΠΑ