
Στο 11,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, έναντι 11,1% που ήταν η πρώτη εκτίμησή της.
Ποσοστιαία οι οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας, σύμφωνα με την Eurostat, σημειώνουν μικρή πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, από το υψηλό του 11,6% τον Ιούνιο.
Διαβάστε επίσης: ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,4% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Στο 11,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, έναντι 11,1% που ήταν η πρώτη εκτίμησή της.
Την ίδια ώρα ακόμη ρεκόρ σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, αφού έφτασε τον Αύγουστο στο 9,1% από 8,9% τον Ιούλιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 3,0%.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 10,1% τον Αύγουστο, από 9,8% τον Ιούλιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 3,2%.

Οι τομείς που είχαν κύρια συνεισφορά στον πληθωρισμό ήταν η ενέργεια, προσθέτοντας 3,95 ποσοστιαίες μονάδες, ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό με 2,25 ποσοστιαίες μονάδες, οι υπηρεσίες με 1,62 και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με 1,33.


Latest News

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα

Πού ψάχνουν πολυτελή ακίνητα τα βαριά πορτοφόλια - Οι περιοχές
Τα πολυτελή ακίνητα κερδίσουν συνεχώς νέο έδαφος - H Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων για το 2024

Τρία στοιχήματα για 5 οικονομικά υπουργεία - Το guidance Μαξίμου μέχρι τις εκλογές
Η κυβέρνηση θέλει σε βάθος 2ετίας να ανακοινώνει σταδιακά τα θετικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και να επιταχύνει τις δράσεις για υποδομές και τις συγκοινωνίες.