
Ο Μάριο Ντράγκι έστειλε το προσωπικό του μήνυμα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός παρουσίασε την νέα δέσμη μέτρων για στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων συνολικού ύψους δεκατεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι κύριες παρεμβάσεις αφορούν επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις, παράταση της μείωσης των κρατικών φόρων στα καύσιμα και «μπόνους» 150 ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε 22 εκατομμύρια πολίτες.
Παράλληλα, όμως, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε με άμεσο και έμμεσο τρόπο και σε ζητήματα που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία. «Η δημοκρατία της χώρας μας είναι ισχυρή, δεν υποχωρεί μπροστά σε ξένους εχθρούς και στους πληρωμένα ανδρείκελά τους. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην δημοκρατία μας», δήλωσε ο Ντράγκι.
Διαβάστε επίσης: Μια δεκαετία με «οτιδήποτε χρειαστεί»
Σύμφωνα με αναλυτές, η αναφορά του ήταν στην Λέγκα και στα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου όλων των σφυγμομετρήσεων. Η Λέγκα -και στο πρόσφατο παρελθόν- κατηγορήθηκε για υπερβολικά στενές, φιλικές σχέσεις με τον Πούτιν, ενώ η άκρα δεξιά υποστηρίζει ακόμη τις γνωστές θέσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για επικίνδυνους εθνικισμούς»
Με αναφορά στον Βίκτορ Όρμπαν και στην καταδικαστική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε: «Η όλη προσέγγιση και οι ιδέες μας σχετικά με την Ευρώπη είναι συγκεκριμένες. Οι σύμμαχοί μας είναι η Γερμανία και η Γαλλία, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που μάχονται υπέρ του κράτους δικαίου».
Ερωτηθείς σχετικά με την νέα ιταλική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες, πρόσθεσε με νόημα ότι «οι εταίροι πρέπει να επιλέγονται όχι μόνον βάσει ιδεολογικής συγγένειας αλλά των συμφερόντων των Ιταλών. Απαντώντας, δηλαδή, στην ερώτηση “ποιοι είναι οι εταίροι που με βοηθούν περισσότερο να προστατέψω τα συμφέροντά αυτά και ποιοι μετρούν περισσότερο;”»
Ένας Ντράγκι με ξεκάθαρες θέσεις, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επικίνδυνους εθνικισμούς και απομονωτισμούς και απέκλεισε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να ενδιαφέρεται για μια δεύτερη, πρωθυπουργική θητεία.
Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη
Πηγή: DW


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων