![Κικίλιας: Μετά την επιτυχία του καλοκαιριού συνεχίζουμε την προσπάθεια για το φθινόπωρο και τον χειμώνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/kikilias-1-1.jpg)
Μετά τις επαφές που είχε με ισχυρούς παίκτες της αγοράς σε Γερμανία και Αυστρία ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει τα ταξίδια του σε Γαλλία, Σουηδία και άλλες χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών, κυρίως συνταξιούχων.
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, τα κίνητρα για τις αεροπορικές εταιρείες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και η συνδιαφήμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τον ΕΟΤ, τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2022- Μάρτιος 2023 αναμένεται να φέρουν καρπούς για πρώτη φορά σε περίοδο off season.
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που έρχονται αναφορικά με τις αφίξεις και τα ταξιδιωτικά έσοδα, αλλά και ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για το επόμενο διάστημα αποτυπώνουν την επιτυχία της φετινής τουριστικής σεζόν.
Ο υπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η βρετανική αεροπορική εταιρεία JET2 αύξησε φέτος τις αεροπορικές θέσεις για τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου κατά 87% σε σχέση με το 2019, ενώ για το 2023 αναμένεται να τις αυξήσει άλλο ένα 10%.
«Επίσης, η Lufthansa και έξι αεροπορικές εταιρίες που αποτελούν τον όμιλό της- η Swiss, η Brussels, η Eurowings- προγραμματίζουν 30% αύξηση για τη χώρα μας μέχρι το 2030, γιατί; Γιατί πήγε τόσο καλά φέτος το τουριστικό προϊόν.
Αύξηση 50% στα έσοδα των ξενοδοχείων
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ξενοδοχεία μας, η μεγάλη αμερικάνικη εταιρία STR δημοσίευσε μια έρευνα για 48 χώρες και 50.000 δωμάτια για την περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης (23 Ιουλίου-20 Αυγούστου). Με πληρότητα, λοιπόν, 75%, τα ξενοδοχεία μας κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 50% σε έσοδα ανά προσφερόμενο δωμάτιο, συγκριτικά με το 2019.
Άρα έχει δυναμική φέτος το τουριστικό ρεύμα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας που έγινε από την ελληνική Κυβέρνηση, τον ιδιωτικό τομέα, τους ανθρώπους του τουρισμού και τους φορείς του δημοσίου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για ακόμη μια φορά, η προσπάθεια συνεχίζεται» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
Τις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει φέτος ο τουρισμός, και μάλιστα συγκριτικά με το «ανέφελο» 2019, επιβεβαίωσε στην τηλεοπτική εκπομπή και ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Γενικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, Μιχάλης Βλατάκης.
«Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ξεπεράσαμε τα νούμερα του 2019 κατά 5,5% και ο Σεπτέμβριος έχει δυναμική, νομίζω θα πιάσουμε τους αριθμούς του ’19. Και τον Οκτώβριο πιστεύω θα έχουμε καλά νούμερα. Εμείς εδώ στην Κρήτη πάμε μέχρι τον Νοέμβριο, υπάρχουν πτήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»