
Με αφορμή το 9ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αστικής Ανθεκτικότητας που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μέσα σε μια χρονική συγκυρία που η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλούν παγκόσμια ανησυχία, η πρώτη επικεφαλής αντιμετώπισης υπερθέρμανσης στο δήμο Αθηναίων, Λενιώ Μυριβήλη, μιλά για προβλήματα και λύσεις.
Αναφέρεται εμφατικά στην ανάγκη απομάκρυνσης των περισσότερων αυτοκινήτων και την δημιουργία χώρων πρασίνου και υδάτινων επιφανειών.
Διαβάστε επίσης: Οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο κλίμα και την υγεία
Αναλυτικά η συνέντευξη
Πόσο τελικά είναι εφικτή η αστική ανθεκτικότητα στην πράξη για την Αθήνα;
Η Αθήνα ειδικά, που μαζί με το Παρίσι και τη Βαρκελώνη είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης, αντιμετωπίζει την άνοδο της θερμοκρασίας με σημαντικές επιβαρύνσεις. Η πόλη μας κατάφερε να οργανωθεί και να προετοιμαστεί για την αστική ανθεκτικότητα. Το 2017 ολοκλήρωσε τη στρατηγική της προς αυτή την κατεύθυνση και έκτοτε δουλεύει σε ένα μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα απέναντι στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Για να μπορέσει μία πόλη να αυξήσει την ανθεκτικότητά της, θα πρέπει να έχει ένα σαφές στρατηγικό σχέδιο και να έχει καταφέρει αυτό το στρατηγικό σχέδιο να έχει γίνει με τη συνεργασία των πολιτών. Αυτό η Αθήνα το έχει σε ένα μεγάλο βαθμό πετύχει. Φέτος εκπόνησε το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή, ένα σχέδιο που έγινε σε ουσιαστική συνεργασία με τους πολίτες.
Ποιοί είναι οι κύριοι λόγοι που δυσχεραίνουν την επίτευξη του στόχου και πως μπορούν να ξεπεραστούν;
Οι κύριοι λόγοι που κάνουν την Αθήνα να έχει τεράστιες δυσκολίες για να αντιμετωπίσει την άνοδο της θερμοκρασίας είναι ότι είναι πολύ πυκνοκατοικημένη. Δεν έχει αυτή τη στιγμή η Αθήνα, δημόσιους χώρους που θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό των δέντρων, το ποσοστό της σκίασης από δέντρα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί το ποσοστό των περιοχών που είναι υδατοδιαπερατές όπως τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα περίπου το 80% της επιφάνειάς της είναι καλυμμένο από τσιμέντο και άσφαλτο. Αυτά τα υλικά απορροφούν θερμότητα και συνήθως το βράδυ την ακτινοβολούν. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το να καταφέρουμε να πάρουμε τον δημόσιο χώρο από τα αυτοκίνητα. Η πόλη δεν θα είναι βιώσιμη αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα ΙΧ με τους ρυθμούς που γίνεται σήμερα.
Πώς ο δήμος της Αθήνας αντιμετωπίζει σήμερα τα προβλήματα και τις λύσεις;
Για πρώτη φορά έχουμε μια τελείως καινοτόμα κατηγοριοποίηση καυσώνων ειδικά για την Αθήνα, που βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία τριών δεκαετιών στην πόλη και ουσιαστικά οριοθετεί το πόσο ρίσκο έχει για την υγεία των κατοίκων ο καύσωνας που έπεται. Μπορούμε πλέον σε συνεργασία με το meteo.gr και με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και την ομάδα του κυρίου Λαγουβάρδου, να βγάζουμε προγνωστικά για τους καύσωνες των επόμενων ημερών με βάση το πόσο επικίνδυνοι θα είναι αυτοί για τον πληθυσμό της Αθήνας.
Σε περιόδους καύσωνα για πρώτη φορά στα δημοτικά ιατρεία υπάρχει μία γραμμή υποστήριξης για όλους. Έχουμε μία εφαρμογή για smart phones που λέγεται EXTREMA Global, μέσα από την οποία μπορεί ο καθένας να «κατεβάσει» στο κινητό του τηλέφωνο και να πάρει πληροφορίες για το εάν ο ίδιος στο σημείο που βρίσκεται μέσα στη πόλη σε αληθινό χρόνο, είναι σε ρίσκο, με βάση την ηλικία το φύλο του και το αν έχει υποκείμενα νοσήματα.
Για όλες αυτές τις δράσεις συνεργαζόμαστε στενά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Εστιάζουμε στον επανασχεδιασμό της πόλης με γνώμονα το να φέρουμε τη φύση μέσα στη πόλη. Μέσα από αυτή τη λογική έχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε νέους χώρους πρασίνου, οι πιο μεγάλοι χώροι που αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται είναι μέσα στη Διπλή Ανάπλαση με ένα μεγάλο πάρκο που θα γίνει στον Ελαιώνα. Ο Ελαιώνας είναι η περιοχή που υποφέρει περισσότερο από τις θερμικές πιέσεις. Επίσης έχουμε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ για ένα πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό που αφορά στο να αυξήσουμε τους χώρους πρασίνου πάνω από τη διαδρομή του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Αυτό ελπίζουμε να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στον επόμενο χρόνο.
Τέλος, η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Αθήνα, γι’ αυτό είναι και μέσα στις 100 πρώτες πόλεις στην Ευρώπη που θα προσπαθήσουν να πετύχουν μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, μέχρι το 2030.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ανοίγει το «παιχνίδι» με τις μπαταρίες στα φωτοβολταϊκά
Σε φάση εκκίνησης η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται παράταση πέραν της 30ης Απριλίου λόγω των καθυστερήσεων.

Πλήγμα στον κλάδο της πράσινης ενέργειας από τους δασμούς Τραμπ
Οι δασμοί Τραμπ αποτελούν γροθιά στην πράσινη βιομηχανία που ήδη υποφέρει από την ανάκαμψη των ορυκτών καυσίμων