Μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και αρκετών εναλλαγών προσήμων, η Wall Street κατάφερε να κλείσει σε θετικά εδάφη, μετά από δύο ημέρες πτώσης, με την επιφυλακτικότητα όμως να παραμένει καθώς αναμένεται από τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 31.019 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,69% στις 3.899 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,76% στις 11.535 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βρήκαν στηρίξεις

Η Fed στο επίκεντρο

Τα κέρδη των δεικτών ήρθαν παρά την άνοδο στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που ξεπέρασε το 3,5%, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 11 χρόνια, εν όψει της πιθανής απόφασης της Fed αυτή την εβδομάδα να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 75 μονάδες βάσης. Μετά από τις αρχικές εικασίες ότι η Fed μπορεί να ολοκληρώσει την επιθετική πολιτική σύσφιξης, οι επενδυτές άρχισαν και πάλι να κάνουν ντάμπινγκ στις μετοχές υπό το φόβο ότι η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει αρκετές αυξήσεις ακόμη διακινδυνεύοντας ακόμη και την ύφεση στην οικονομία.

Στο επίκεντρο των συνεδριάσεων αυτή την εβδομάδα θα είναι η απόφαση πολιτικής της Fed. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια, αν και οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων για τα εταιρικά κέρδη πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου αναφοράς τον Οκτώβριο.

«Καθώς κοιτάμε προς το τέλος του 2022, συνεχίζουμε να αναμένουμε αστάθεια στις αγορές των ΗΠΑ, τις οποίες θεωρούμε ότι έχουν εμπλακεί σε μια διελκυστίνδα μεταξύ του βαθιά πτωτικού συναισθήματος και των συνεχιζόμενων ανησυχιών για περαιτέρω σύσφιξη της Fed», έγραψε η Lori Calvasina της RBC Capital Markets.

Οι τίτλοι με τις με τις μεγαλύτερες απώλειες

Σε επίπεδο τίτλων, η Adobe έχασε 2%, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από τη Wells Fargo, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της Figma.

Με απώλειες 7% έκλεισε η Coinbase, καθώς το bitcoin έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου, ενώ πολλοί συμμετέχοντες μειώνουν την έκθεσή τους στις short θέσεις.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs βλέπει υψηλότερα επιτόκια, χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένους κινδύνους ύφεσης στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές της μείωσαν τις προβλέψεις για το ΑΕΠ το 2023, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει μόλις στο 1,1% για το έτος, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street