Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επηρεάζεται και από τη βρετανική αργία στο μέτωπο του τζίρου, δείχνοντας ότι η παραμονή στην πλάγια κίνηση εξακολουθεί να είναι το βασικό σενάριο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 834,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Αν και είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες μιας έστω βελτίωσης του outlook της ελληνικής οικονομίας, οι Moody’s και DBRS δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή, παρά μόνο σε διαπιστώσεις. Και οι δύο οίκοι συμφώνησαν ότι η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αντισταθμίζεται από τις πιέσεις λόγω του διεθνούς περιβάλλοντος.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όσο οδεύουμε προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το ερώτημα είναι αν οι αγορές προσπαθήσουν να μαζέψουν μέρος των πολύ μεγάλων απωλειών του 2022 ή θα συντηρήσουν το πτωτικό τους ρυθμό. Στην περίπτωση του ΧΑ, όλα δείχνουν ότι οι αντοχές κρατούν στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να είναι η μοναδική αγορά που θα καταφέρει να καταγράψει κέρδη μέσα στο έτος.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Λάμδα, Coca Cola, Εθνική, ΟΛΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και ΟΤΕ. Από την άλλη, εκτός του +2% της ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν και ΔΕΗ κινούνται με μικρά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών