![Αεροπορικές: Ποιες εταιρείες «μάχονται» στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων – 19 ώρες στον αέρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/airplane-scaled.jpg)
Μετά από 16 ώρες στον αέρα, η πρώτη απευθείας πτήση της Air New Zealand προς στη Νέα Υόρκη έφτασε στο αεροδρόμιο JFK στις 17 Σεπτεμβρίου.
Η πτήση NZ2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο και αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της ανάκαμψης της νεοζηλανδικής αεροπορικής εταιρείας μετά την πανδημία. Η πτήση NZ1 είναι αυτή προς την αντίθετη διαδρομή από το JFK στο Ώκλαντ και διαρκεί περίπου 17,5 ώρες.
Waking up in the city that never sleeps 🗽🌃 Our inaugural NZ2 touching down in NYC ✈️🇺🇸 #AirNZNYC pic.twitter.com/OADkxKJuvA
— Air New Zealand ✈️ (@FlyAirNZ) September 18, 2022
Πρόκειται για μια από τις μακρινές πτήσεις σε όλο τον κόσμο αυτή που ενώνει την πιο μεγάλη πόλη της Νέας Ζηλανδίας με την Νέα Υόρκη στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης: Aκυρώνει 1.700 πτήσεις το φθινόπωρο η SAS
«Ως μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, η Air New Zealand είναι περήφανη που προσθέτει την Big Apple (σ.σ. παρατσούκλι της Νέας Υόρκης) στη λίστα των 29 διεθνών προορισμών της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Γκρέγκ Φόραν, προσθέτοντας ότι η πτήση συνδέει τις δύο πιο αγαπημένες του πόλεις στον κόσμο.
Εκτός από τη Νέα Υόρκη, η Air New Zealand πετά σε άλλους πέντε προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Σαν Φρανσίσκο και της Χονολουλού.
Διαβάστε επίσης: Αύξηση αφίξεων στα 14 αεροδρόμια της Fraport κατά 12%
Καθώς η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη (και μόνο αυτή τη στιγμή) απευθείας πτήση της αεροπορικής εταιρείας προς την ανατολική ακτή, θα είναι ευκολότερο για τους επιβάτες από τη Νέα Ζηλανδία να συνδεθούν με τις πόλεις κόμβους της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.
Στην πτήση επέβαιναν ορισμένοι διακεκριμένοι πολιτικοί της Νέας Ζηλανδίας, όπως ο Στιούαρτ Νας, υπουργός Τουρισμού και η πρώην πρωθυπουργός Έλεν Κλαρκ. Η σημερινή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντεν φέρεται να σχεδίαζε να συμμετάσχει, αλλά έπρεπε να πάει στο Λονδίνο για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.
Οι πιο μακρινές πτήσεις
Η Air New Zealand έχει έντονο ανταγωνισμό στη μάχη για τη μεγαλύτερη επιβατική πτήση στον κόσμο.
Επί του παρόντος, οι δύο κορυφαίες σε απόσταση πτήσεις στον κόσμο εκτελούνται από τη Singapore Airlines — μία μεταξύ της Σιγκαπούρης και του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης και μία μεταξύ της Σιγκαπούρης και του διεθνούς αεροδρομίου του Newark. Η πρώτη πτήση φτάνει στην ιλιγγιώδη απόσταση των 9.534 μιλίων και διαρκεί περίπου 18 ώρες στον αέρα.
Η Qantas της Αυστραλίας, ένας από τους κύριους ανταγωνιστές της ANZ, ετοιμάζει και αυτή μια πολύ μεγάλη σε απόσταση πτήση. Πιο συγκεκριμένα ξεκινά την πτήση Μελβούρνη-Ντάλλας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Νωρίτερα φέτος, η Qantas έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την έναρξη του Project Sunrise, τον από καιρό ονειρευόμενο στόχο της να πραγματοποιήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ της Αυστραλίας και των πόλεων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.
Η αεροπορική εταιρεία παρήγγειλε 12 αεροπλάνα Airbus A350-1000s, με την ελπίδα ότι τα υπερμακρινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2025. Αυτές οι πτήσεις θα ξεπερνούν τις 19 ώρες, και αν όλα πάνα καλά, θα καταστούν οι μεγαλύτερες απευθείας πτήσεις στον κόσμο.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου