«Απόδειξη άγνοιας» χαρακτήρισε την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Υποστήριξε ότι εάν κάτι τέτοιο ετίθετο σε εφαρμογή θα κόστιζε στο ελληνικό Δημόσιο 13 με 14 δισ. ευρώ μαζί με την έτερη εξαγγελία για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του πέλετ και των καυσόξυλων, κάτι που αναμένεται να αποσαφηνίσει προσεχώς, όπως είπε, το Υπουργείο Ενέργειας.

Για τις εκλογές

Για τις εκλογές, ο κ. Οικονόμου σημείωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας την ανανέωση της ισχυρής εντολής για την εμπέδωση της σταθερότητας, τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, επιδιώκουμε ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, ώστε να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην δεύτερη κάλπη αφού ξεπεράσουμε το σκόπελο της απλής αναλογικής. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανάγκη σχηματισμού ισχυρών κυβερνήσεων».

Αυτά ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη. Ερωτηθείς, δε, για την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεμαχία, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «όταν έλθει η ώρα των εκλογών θα ανταποκριθούμε θετικά και σε αυτήν την πρόσκληση, μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας έχει αρκετούς μήνες στην διάθεση του για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για τα χημικά σε συναυλία στο ΑΠΘ

Σε ερώτηση σχετικά με τη ρίψη χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το βράδυ της Παρασκευής σε χώρο του ΑΠΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι κάθε καταγγελία εξετάζεται πολύ προσεκτικά, ενώ υποστήριξε ότι μία ομάδα ατόμων θεώρησε σωστό να φύγει από τον χώρο της συναυλίας και να μπει στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Επανέλαβε ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει βιβλιοθήκη παρά ένα στέκι κατάληψης.

Για Τουρκία και Γλύξμπουργκ

Σε ερώτηση για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και ανυποχώρητα. Τόνισε, δε, ότι η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται πως έχουμε ένα κάνουμε με έναν προβληματικό γείτονα και ότι η χώρα μας «δεν τρομοκρατείται, δεν πτοείται και δεν παρασύρεται».

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Παύλου Γλύξμπουργκ σε ξένα δίκτυα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως το Πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά στην χώρα μας με το Δημοψήφισμα του 1974.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια