Στο κενό έπεσε και η σημερινή προσπάθεια των ευρωπαϊκών αγορών να ανακάμψουν, με τις απώλειες μάλιστα να εντείνονται προς το τέλος της συνεδρίασης, υπό το βάρος των ανησυχιών για τις αυριανές ανακοινώσεις πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,1%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +0,9%. Οι κλάδοι των κατασκευών και βασικών πόρων έκλεισαν με απώλειες 2,4% και 2,2% αντίστοιχα, ενώ ο κλάδος των ταξιδιών έχασε τα αρχικά ισχυρά του κέρδη.

Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,61% στις 7.192 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,03% στις 12.670 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,35% στις 5.979 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Υπερασπίστηκαν το θετικό πρόσημο οι τράπεζες

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας Bachem Holding ενισχύθηκε κατά 12% μετά την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων. Στον αντίποδα, η βρετανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Future PLC σημείωσε βουτιά περισσότερο από 16% αφού το Sky News ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Zillah Byng-Thorne σκοπεύει να παραιτηθεί το 2023.

Οι μετοχές της Fortum σημείωσαν άνοδο 9,5%, μετά την είδηση ότι η γερμανική κυβέρνηση πλησιάζει σε συμφωνία για την εθνικοποίηση του γίγαντα φυσικού αερίου Uniper. Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει το μερίδιο της φινλανδικής εταιρείας ενέργειας Fortum στην Uniper, με λεπτομέρειες που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά σήμερα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των παγκόσμιων επενδυτών. Οι αγορές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τις αυξανόμενες τιμές.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη Γερμανία έφτασε στο 45,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας. Η μέτρηση ξεπέρασε κατά πολύ τη συναινετική πρόβλεψη του Dow Jones 37,9%, ενώ σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 7,9% έναντι πρόβλεψης 1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές