Σημαντικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον στηρίζει το θετικό του πρόσημο σε πολύ λίγους τίτλους, καθώς το ισοζύγιο θετικών και αρνητικών μετοχών είναι υπέρ των δεύτερων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,33% στις 836,13 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 17 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές στην αγορά δεν μπορούν ανεβάσουν ρυθμούς ούτε και σήμερα, με την αγορά να βρίσκεται σε μια πλάγια κίνηση μικρών διακυμάνσεων, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή που χαράσσει από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα, αν και ενδοσυνεδριακά κάνει πιο μεγάλες κινήσεις, το κλείσιμο παραμένει σε μικρό εύρος, παραμένοντας έτσι σε μια συντηρητική πορεία.

Ζώνη υποδοχής οι 800 μονάδες

Και όπως επιβεβαιώνει και η Trader24, σε γενικές γραμμές, το επίπεδο των 830 μονάδων που έχει δοκιμαστεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα απορροφά τους πωλητές, καταφέρνοντας ακόμα κι έτσι να διατηρήσει τις ελπίδες για μια αξιοπρεπή ανοδική αντίδραση σε ένα περιβάλλον έντονης διστακτικότητας, απόρροια προφανώς των υφιστάμενων πληθωριστικών πιέσεων και της συνα αυτώ υφεσιακής απειλής. Η ζώνη υποδοχής στην περίπτωση πτωτικής συνέχειας παραμένουν οι 800 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 845 για τον Γενικό Δείκτη.

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo και Eurobank προσφέρουν στηρίξεις με τα σημαντικά τους κέρδη, όπως και οι ΟΠΑΠ και Alpha Bank. Θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΤΕ και Πειραιώς, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Aegean και Λάμδα. Motor Oil, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών