Τα τέλη διέλευσης της Διώρυγας του Σουέζ θα αυξηθούν κατά 15% για όλους τους τύπους πλοίων και 10% για τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και τα κρουαζιερόπλοια από το επόμενο έτος, ανακοίνωσε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) το προηγούμενο Σάββατο.

Η αύξηση των διοδίων είναι αναπόφευκτη και είναι αναγκαιότητα υπό το πρίσμα του τρέχοντος παγκόσμιου πληθωρισμού, που μεταφράζεται σε αυξημένο κόστος στη λειτουργία εν γένει αλλά και τις υπηρεσίες πλοήγησης που παρέχονται στο κανάλι, δήλωσε ο πρόεδρος της SCA Οσάμα Ραμπιέ.

Αύξηση εσόδων

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNBC Arabia, το οποίο επικαλείται δήλωση την Κυριακή του Προέδρου της Αρχής, Οσάμα Ραμπιέ, τα έσοδα της Διώρυγας αναμένεται να αυξηθούν κατά 700 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2023. Ο κ. Ραμπιέ είπε ακόμη ότι η αρχή σκοπεύει να εισαγάγει το 10% μέχρι 15% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας Canal Mooring στο τοπικό χρηματιστήριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
Ναυτιλία |

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών

«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Ναυτιλία |

Μελίνα Τραυλού: «Η ναυτιλία θεμέλιο της οικονομικής και γεωπολιτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ηγετική παρουσία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στις Βρυξέλλες για τη Ναυτιλία  «European Shipping Summit 2025»