Τα εισιτήρια των πτήσεων για μετάβαση εκτός Ρωσίας εξαντλήθηκαν ταχύτατα την Τετάρτη, μετά την επιστράτευση 300.000 εφέδρων που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ανακοίνωση του Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters, που έγινε σε τηλεοπτική ομιλία του νωρίς το πρωί, προκάλεσε φόβους ότι άνδρες σε ηλικία μάχης δεν θα επιτραπεί να φύγουν από τη Ρωσία. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε ότι η κλήση θα περιοριστεί σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και όσοι είχαν υπηρετήσει μόνο ως στρατεύσιμοι δεν θα κληθούν.

Διαβάστε επίσης: Το «δεν μπλοφάρω» του Πούτιν και τα πυρηνικά – Θα επαναληφθεί το 1945 ή το 1962;

Τα εισιτήρια έκαναν «φτερά»

Ωστόσο, τα δεδομένα του Google Trends έδειξαν κατακόρυφη άνοδο στις αναζητήσεις για το Aviasales, που είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στη Ρωσία για αγορές αεροπορικών εισιτηρίων. Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη και το Ερεβάν στην Αρμενία, και οι δύο προορισμοί που επιτρέπουν στους Ρώσους να εισέρχονται χωρίς βίζα, εξαντλήθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Aviasales.

Ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, όπως από Μόσχα προς Τιφλίδα, δεν ήταν επίσης διαθέσιμες, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από την πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια, περίπου 5.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος