Τη στήριξή του προς τον ουκρανικό λαό εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίξουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια ανοιχτή πράξη επίθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Ποιες ουκρανικές περιοχές ετοιμάζονται για το «δημοψήφισμα» ένταξης στη Ρωσία

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσπαθήσει τα πάντα για να ανατρέψει το σκηνικό, καθώς ο πόλεμος δεν πάει καλά γι’ αυτόν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση, καλώντας 300.000 εφέδρους, καθώς η Ρωσία προχωρά στην προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.

Δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές για πυρηνική επίθεση, λέγοντας ότι «όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και το λαό μας», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για μπλόφα».

Διαβάστε ακόμα: Τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία «γκρεμίζουν» τις μετοχές στη Μόσχα

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, επισημαίνει μέσω του twitter o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει: «Η ανακοίνωση του Πούτιν για ψευδή δημοψηφίσματα, μερική στρατιωτική κινητοποίηση και πυρηνικό εκβιασμό είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Η απειλή με πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για όλους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τι γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα – Ο «Εσπερινός της Αγάπης» και τα αναστάσιμα έθιμα
Επικαιρότητα |

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα – Ο «Εσπερινός της Αγάπης» και τα αναστάσιμα έθιμα

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το κέντρο της ορθόδοξης πίστης και ζωής, η οποία σηματοδοτεί τη λύτρωση και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή – Το νόημα των εθίμων του Πάσχα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση – Χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό
Επικαιρότητα |

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση – Χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό

Εκατομμύρια πιστοί συνέρευσαν στους ιερούς ναούς της χώρας για την Αναστάσιμη Ακολουθία – Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου και του ΠτΔ για την Ανάσταση του Χριστού

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της κυβέρνησης Τραμπ
Επικαιρότητα |

«Αντισταθείτε» - Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ κατά των πολιτικών Τραμπ

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σε πολιτείες των ΗΠΑ το Σάββατο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές Τραμπ για τη μετανάστευση, τις πολιτικές ελευθερίες και τις περικοπές θέσεων εργασίας