Τη στήριξή του προς τον ουκρανικό λαό εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίξουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια ανοιχτή πράξη επίθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Ποιες ουκρανικές περιοχές ετοιμάζονται για το «δημοψήφισμα» ένταξης στη Ρωσία

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσπαθήσει τα πάντα για να ανατρέψει το σκηνικό, καθώς ο πόλεμος δεν πάει καλά γι’ αυτόν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση, καλώντας 300.000 εφέδρους, καθώς η Ρωσία προχωρά στην προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.

Δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές για πυρηνική επίθεση, λέγοντας ότι «όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και το λαό μας», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για μπλόφα».

Διαβάστε ακόμα: Τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία «γκρεμίζουν» τις μετοχές στη Μόσχα

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, επισημαίνει μέσω του twitter o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει: «Η ανακοίνωση του Πούτιν για ψευδή δημοψηφίσματα, μερική στρατιωτική κινητοποίηση και πυρηνικό εκβιασμό είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Η απειλή με πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για όλους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος