Η ιστορία θα ήταν απλώς αδιανόητη, αν δεν ήταν άθλια. Και κυρίως αν δεν συνιστούσε ευθεία επίθεση εναντίον της χώρας.
Τα περιστατικά. Μια ΜΚΟ ονόματι HumanRights360 ξεκινάει μια φασαρία ότι (δήθεν) σε μια νησίδα του Εβρου βρίσκονται παράνομοι μετανάστες που θέλουν να μπουκάρουν παράνομα στην Ελλάδα.
Ξεσηκώνονται οι διάφοροι «τενεκέδες χωρίς σύνορα» και η ιστορία γίνεται ένα δακρύβρεκτο παραμύθι με νεκρά κοριτσάκια που πέθαναν ή δεν πέθαναν, που θάφτηκαν ή δεν θάφτηκαν, που τα λένε ή δεν τα λένε Μαρία ή Μύριαμ και τα τσίμπησε ή δεν τα τσίμπησε κάποιος σκορπιός…
Γενικώς κλαίνε με τη δυστυχία που βρήκε τους παράνομους και κακολογούν την άκαρδη Ελλάδα που δεν τους περιμαζεύει πριν τους τσιμπήσει και καμία πασχαλίτσα.
Εμπόριο κακομοιριάς και συμπόνιας. Παρ’ όλο που κανείς δεν ξέρει αν οι παράνομοι βρίσκονται σε ελληνική επικράτεια ή στην Τουρκία. Ούτε καν ο σκορπιός!
Ετσι, μια ανεπιβεβαίωτη υπόθεση, χωρίς στοιχεία και με πολλά κενά, γίνεται σημαία από την τουρκική προπαγάνδα σαν τη χθεσινή του Ερντογάν στον ΟΗΕ, από βουλευτές (Κατρούγκαλος, Φίλης, Σπίρτζης) και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κούλογλου, Αρβανίτης), από επαγγελματίες ανθρωπιστές, ανθρωπιστές δημοσιογράφους και επαγγελματίες σκέτους.
Ολοι εναντίον της «ανάλγητης Ελλάδας».
Τελικά και μόλις ανέλαβε ένας εισαγγελέας να ξεδιαλύνει το κουβάρι, η ΜΚΟ που ξεκίνησε τη φασαρία ομολόγησε ότι είχε σχηματίσει «εσφαλμένη πεποίθηση» πως όλα αυτά συνέβησαν επί ελληνικού εδάφους κι ότι ο δημοσιογράφος που τα κατέγραφε ήταν απατεώνας (δήλωση HumanRights360, 15/9).
Συνεπώς η υπόθεση αποδείχτηκε μούφα.
Ενα ερώτημα είναι γιατί οι προαναφερθέντες σήκωσαν παντιέρα μια μούφα. Ας πούμε ότι το έκαναν από υπερβάλλοντα αντιπολιτευτικό ζήλο, ιδεοληψία ή απλή βλακεία. Ολες οι εξηγήσεις δεκτές, συμβαίνουν αυτά.
Πάμε παρακάτω. Μόνο που λόγω της φασαρίας η χώρα οδηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, ενδεχομένως από τους ίδιους ασυνείδητους που πρωτοστάτησαν στη φασαρία.
Και ταυτόχρονα μερίδα του διεθνούς Τύπου, με επικεφαλής τον «Spiegel», την έστησε στον τοίχο.
Παρεμπιπτόντως, ο ευσυνείδητος αρμόδιος στο «Spiegel» είναι απόφοιτος «διεθνών σπουδών» σε τουρκικό πανεπιστήμιο και χρόνια ανταποκριτής στην Τουρκία. Ο έλληνας συνάδελφός του είναι εκείνος που κατήγγειλε η ΜΗΚΥΟ.
Επαναλαμβάνω. Ολα αυτά για μια ιστορία ανεπιβεβαίωτη, χωρίς στοιχεία, γεμάτη παραμύθια, που τελικά διαψεύστηκε.
Θα μου πείτε, βεβαίως. Και καλά οι φουμαδόροι είναι φουμαδόροι. Αλλά κοτζάμ Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κοτζάμ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ασχολούνται με φούμαρα;
Φαίνεται πως ναι.
Στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε:
– Γιατί να ζητήσουμε συγγνώμη;
Κανένα πρόβλημα. Αν δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καλύτερα να μη ζητήσει.
Πηγή: Έντυπη έκδοση «Τα Νέα»
Latest News
Ευρωπαϊκές οικονομίες σε τροχιά αβεβαιότητας
Οι προειδοποιήσεις της ΕΚΤ αποκαλύπτουν τους λόγους της ανησυχίας για την κατάσταση των οικονομιών στις ευρωπαϊκές χώρες
Χωρίς τιμαριθμοποίηση
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει τον «αραμπά» του κοινωνικού αυτοματισμού
Ο θρίαμβος των αισιόδοξων
Στις μέρες μας, το 2024 εδώ στην Ελλάδα, έχουν πάρει κεφάλι και πάλι οι απαισιόδοξοι και φοβούνται και τη σκιά τους
Ο θρίαμβος των αισιόδοξων
Οι ίδιοι απαισιόδοξοι ανησυχούσαν πριν από τις εκλογές του 2019 για το δημόσιο χρέος και τις τράπεζες
Οι επιχειρήσεις στην εποχή των αναταράξεων
Οι περίοδοι της σταθερότητας και μιας υποτιθέμενης κανονικότητας θα γίνονται όλο και πιο σύντομες για τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες
Το ελαιόλαδο ρίχνει τον πληθωρισμό
Σε όλες τις απότομες αλλαγές σε μια αγορά, έτσι και στο ελαιόλαδο υπάρχουν νικητές και ηττημένοι
Στην ασφάλεια των πλεονασμάτων
Το χθεσινό μήνυμα Χατζηδάκη αποτελεί μια ελάχιστη ανταπόδοση στους χτυπημένους από τη χρεοκοπία Έλληνες φορολογουμένους
Ευκαιρία εκσυγχρονισμού
Τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ έχουν υποχρέωση μεταφοράς, έως 15 Νοεμβρίου 2024, στο εθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2022/2041 για επαρκείς κατώτατους μισθούς
Εκτός κυβερνητικού ραντάρ…
Ο τομέας μπορεί να προοδεύει την τελευταία τριετία, αλλά η παραγωγικότητά του μειώνεται
Απαγορευτικά ενοίκια
Γενικά το κόστος στέγασης αποτελεί έναν από τα σημαντικότερα πάγια έξοδα για μια επιχείρηση