Η ιστορία θα ήταν απλώς αδιανόητη, αν δεν ήταν άθλια. Και κυρίως αν δεν συνιστούσε ευθεία επίθεση εναντίον της χώρας.
Τα περιστατικά. Μια ΜΚΟ ονόματι HumanRights360 ξεκινάει μια φασαρία ότι (δήθεν) σε μια νησίδα του Εβρου βρίσκονται παράνομοι μετανάστες που θέλουν να μπουκάρουν παράνομα στην Ελλάδα.
Ξεσηκώνονται οι διάφοροι «τενεκέδες χωρίς σύνορα» και η ιστορία γίνεται ένα δακρύβρεκτο παραμύθι με νεκρά κοριτσάκια που πέθαναν ή δεν πέθαναν, που θάφτηκαν ή δεν θάφτηκαν, που τα λένε ή δεν τα λένε Μαρία ή Μύριαμ και τα τσίμπησε ή δεν τα τσίμπησε κάποιος σκορπιός…
Γενικώς κλαίνε με τη δυστυχία που βρήκε τους παράνομους και κακολογούν την άκαρδη Ελλάδα που δεν τους περιμαζεύει πριν τους τσιμπήσει και καμία πασχαλίτσα.
Εμπόριο κακομοιριάς και συμπόνιας. Παρ’ όλο που κανείς δεν ξέρει αν οι παράνομοι βρίσκονται σε ελληνική επικράτεια ή στην Τουρκία. Ούτε καν ο σκορπιός!
Ετσι, μια ανεπιβεβαίωτη υπόθεση, χωρίς στοιχεία και με πολλά κενά, γίνεται σημαία από την τουρκική προπαγάνδα σαν τη χθεσινή του Ερντογάν στον ΟΗΕ, από βουλευτές (Κατρούγκαλος, Φίλης, Σπίρτζης) και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κούλογλου, Αρβανίτης), από επαγγελματίες ανθρωπιστές, ανθρωπιστές δημοσιογράφους και επαγγελματίες σκέτους.
Ολοι εναντίον της «ανάλγητης Ελλάδας».
Τελικά και μόλις ανέλαβε ένας εισαγγελέας να ξεδιαλύνει το κουβάρι, η ΜΚΟ που ξεκίνησε τη φασαρία ομολόγησε ότι είχε σχηματίσει «εσφαλμένη πεποίθηση» πως όλα αυτά συνέβησαν επί ελληνικού εδάφους κι ότι ο δημοσιογράφος που τα κατέγραφε ήταν απατεώνας (δήλωση HumanRights360, 15/9).
Συνεπώς η υπόθεση αποδείχτηκε μούφα.
Ενα ερώτημα είναι γιατί οι προαναφερθέντες σήκωσαν παντιέρα μια μούφα. Ας πούμε ότι το έκαναν από υπερβάλλοντα αντιπολιτευτικό ζήλο, ιδεοληψία ή απλή βλακεία. Ολες οι εξηγήσεις δεκτές, συμβαίνουν αυτά.
Πάμε παρακάτω. Μόνο που λόγω της φασαρίας η χώρα οδηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, ενδεχομένως από τους ίδιους ασυνείδητους που πρωτοστάτησαν στη φασαρία.
Και ταυτόχρονα μερίδα του διεθνούς Τύπου, με επικεφαλής τον «Spiegel», την έστησε στον τοίχο.
Παρεμπιπτόντως, ο ευσυνείδητος αρμόδιος στο «Spiegel» είναι απόφοιτος «διεθνών σπουδών» σε τουρκικό πανεπιστήμιο και χρόνια ανταποκριτής στην Τουρκία. Ο έλληνας συνάδελφός του είναι εκείνος που κατήγγειλε η ΜΗΚΥΟ.
Επαναλαμβάνω. Ολα αυτά για μια ιστορία ανεπιβεβαίωτη, χωρίς στοιχεία, γεμάτη παραμύθια, που τελικά διαψεύστηκε.
Θα μου πείτε, βεβαίως. Και καλά οι φουμαδόροι είναι φουμαδόροι. Αλλά κοτζάμ Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κοτζάμ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ασχολούνται με φούμαρα;
Φαίνεται πως ναι.
Στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε:
– Γιατί να ζητήσουμε συγγνώμη;
Κανένα πρόβλημα. Αν δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, καλύτερα να μη ζητήσει.
Πηγή: Έντυπη έκδοση «Τα Νέα»
Latest News
Οι 4+1 εποχές του τραπεζικού συστήματος
Η βαθύτερη κατανόηση της πορείας του τραπεζικού συστήματος και κυρίως της αλληλεπίδρασης μεταξύ πιστωτικής επέκτασης και επάρκειας καταθέσεων παρουσιάζει μια σειρά από προκλήσεις
Το έλλειμμα της οικονομίας
Δεν έχουμε βρει τον τρόπο να ανατρέψουμε την πιο ολέθρια για την ελληνική οικονομία συνθήκη
Ποιος ο ρόλος για τη μεταλλευτική βιομηχανία
Αν η Ελλάδα θέλει να ενισχύσει την «ενδογενή» ανάπτυξη της, αλλά με την απαραίτητη παραγωγική εξωστρέφεια, ο ορυκτός πλούτος της αποτελεί μεγάλη ευκαιρία
Κάτι ψήνεται
Η πολιτική αβεβαιότητα που περιβάλει την επιστροφή Τραμπ
Τι πρέπει να περιμένουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025
Το έτος 2025, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες
Ποιοι κερδίζουν από τα ασφάλιστρα υγείας
Σύντομα θα έχουμε θέμα και με τις χρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων, καθώς οι ασφαλιστικές πετούν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια τον «μουτζούρη» των αυξήσεων
Τι είναι η νέα επιχειρηματικότητα;
Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρος και ενιαίος ορισμός γιατί οι τύποι των επιχειρήσεων διαφέρουν μεταξύ τους, ωστόσο υπάρχουν αρχές της επιχειρηματικότητας οι οποίες σήμερα είναι γρήγορα μεταβαλλόμενες.
Χώρα παντοπωλείων…
Πλέον πήρε κεφάλι η δημιουργία παντοπωλείων, κοινώς μπακάλικα στην πιο εξευγενισμένη σημερινή μορφή
Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του υπουργείου Ναυτιλίας
Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις και δύσκολες γεωπολιτικές συγκυρίες, η ελληνική ναυτιλία παραμένει η ραχοκοκαλιά του διεθνούς εμπορίου
Ελλάδα 2025: Από την ανθεκτικότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη
Το 2025 αναμένεται να είναι έτος κρίσιμο για την αξιοποίηση των ευκαιριών και την εδραίωση της Ελλάδας ως κόμβου καινοτομίας και βιωσιμότητας