
Άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης χορηγήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Όπως τονίζεται, με τη συγκεκριμένη απόφαση το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» δύναται να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.
Πού έχουν δοθεί άδειες
Άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί επίσης στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου και Καλαμάτας, ενώ άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί και δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.
Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος).
Με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια».


Latest News

Κικίλιας: Η μείωση των λιμενικών τελών από 1η Μαΐου θα περάσει απευθείας στα εισιτήρια
Για συγκράτηση ή και μείωση των τιμών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, από το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Ένταξη του έργου «βελτίωση λιμενικών υποδομών στο λιμένα Γαλατά»
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση-επανακατασκευή του μικρού μόλου στο λιμένα Γαλατά