Σε 0,7% του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΕ ήτοι 1,37 εκατομμύρια σε απόλυτο νούμερο ανέρχονται οι απασχολούμενοι στον αθλητικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Eurostat. Πρακτικά ανέκαμψε στα επίπεδα του 2019, δηλαδή πριν την πανδημία, καθώς το 2020 είχε μειωθεί σε 1,31 εκατομμύρια.

Ελαφρώς χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ είναι το ποσοστό στην Ελλάδα το οποίο ανήλθε στο 2021 σε 0,6% επί του συνόλου των εργαζομένων.

Οι χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων στον αθλητισμό ήταν η Σουηδία (1,4% της συνολικής απασχόλησης), η Φινλανδία (1,3%), η Ισπανία και η Γαλλία (και οι δύο 1,1%).

Στον αντίποδα βρίσκονται η Ρουμανία (0,2% της συνολικής απασχόλησης), η Μάλτα (0,3%) και η Βουλγαρία, η Σλοβακία, η Πολωνία με 0,4% και οι τρεις.

Περισσότεροι άνδρες

Στον τομέα του αθλητισμού, οι άνδρες εκπροσωπούνταν περισσότερο από τις γυναίκες με 55% και 45% αντίστοιχα. Το χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα στην προκειμένη περίπτωση είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ό, τι στο σύνολο της απασχόλησης όπου αντίστοιχα εκπροσωπούνταν με 54% και 46%.

Οι ηλικίες

Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων στον αθλητισμό είναι ηλικίας 15-29 ετών (32%), ποσοστό διπλάσιο από εκείνο που παρατηρείται στη συνολική απασχόληση (17%).

Τα άτομα ηλικίας 30-64 ετών αντιπροσώπευαν το 65% της απασχόλησης στον αθλητισμό, 15 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από το ποσοστό που ισχύει στη συνολική απασχόληση.

Επίπεδο εκπαίδευσης

Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους απασχολούμενους στον τομέα του αθλητισμού είχαν μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης (International Standard Classification of Education level 3-4), ακολουθούμενοι από εκείνους με τριτοβάθμια εκπαίδευση με 40% (3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ό, τι στη συνολική απασχόληση). Τα άτομα με κατώτερη εκπαίδευση αντιπροσώπευαν το 13% της απασχόλησης στον αθλητισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport