Ανοδικά κινείται η απόδοση του 1οετούς αμερικανικού ομολόγου, αντιστρέφωντας την πτώση που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά 7 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,94%,  σε απόσταση αναπνοής από το βασικό επίπεδο του 4%. Το 10ετές  διαπραγματεύτηκε  για τελευταία φορά στο 4% το 2008, σύμφωνα με την FactSet.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Σε ιστορικά υψηλά παραμένουν οι αποδόσεις

Η απόδοση του 2ετούς, που είναι ευαίσθητο στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, παραμένει στα ίδια επίπεδα του 4,3%.

Στο επίκεντρο οι επόμενες κινήσεις της Fed

Οι αγορές αφομοίωσαν μια σειρά από δηλώσεις στελεχών της Federal Reserve, που έδωσαν το σήμα ότι προτεραιότητα για την Fed είναι η καταπολέμηση του πληθωρισμού, με την επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, να υποστηρίζει ότι «η επιθετική και προληπτική δράση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα».

Βέβαια, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, δήλωσε ότι άρχισε να ανησυχεί ότι η κεντρική τράπεζα συσφίγγει πάρα πολύ γρήγορα.

«Η άνοδος των αποδόσεων αντανακλά εν μέρει τη διάψευση των προσδοκιών για μια πρόωρη στροφή στην πολιτική των κεντρικών τραπεζών, και ιδίως της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Αλλά πιστεύουμε ότι η άνοδος των αποδόσεων των μακροπρόθεσμων ομολογιακών τίτλων μπορεί να μην αντανακλά με ακρίβεια τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η οικονομία», σημειώνει ο Μαρκ Χάφελ της UBS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές