
Στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» του Πειραιά φθάνουν σήμερα από το πρωί οι συρμοί της γραμμής 3 του μετρό, ενώ τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα εκτελούνται πλέον ανά 36 λεπτά!
Η αντίστροφη μέτρηση για την εμπορική λειτουργία της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά έχει ήδη αρχίσει, με την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μέσω των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο να τοποθετείται για τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.
Διαβάστε επίσης: Καραμανλής: Επιλύουμε χρόνια προβλήματα στις επιβατικές μεταφορές και στον σιδηρόδρομο
Από σήμερα και μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, όλοι οι επιβάτες θα αποβιβάζονται στο σταθμό της Νίκαιας, ενώ οι συρμοί θα συνεχίζουν κενοί μέχρι τον τερματικό σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών του νέου δικτύου.
Με αυτές τις δοκιμές ολοκληρώνεται η πιστοποίηση των συστημάτων σηματοδότησης, ενώ έχουν πλέον «τεσταριστεί» και όλοι οι τύποι των συρμών (47 στο σύνολό τους) που σήμερα διαθέτει το αθηναϊκό μετρό.
Υπενθυμίζεται, πως με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης προς τον Πειραιά, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.
Έλλειψη συρμών
Εκείνο που προβληματίζει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είναι η έλλειψη συρμών, κυρίως για τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο. Πρόκειται για συρμούς που διαθέτουν πρόσθετο ειδικό παντογράφο για να τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα και από το εναέριο δίκτυο τροφοδοσίας του προαστιακού σιδηροδρόμου που λειτουργεί στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Σήμερα, υπάρχουν μόνον 7 τέτοιοι συρμοί, ενώ οι υπόλοιποι 40 διαθέτουν σύστημα τροφοδοσίας μόνο από το ηλεκτρικό δίκτυο που είναι εγκατεστημένο παράλληλα με τις σιδηροτροχιές.
Λόγω της αύξησης του μήκους της γραμμής 3 του μετρό, με την προσθήκη των σταθμών του Πειραιά, αλλά και της έλλειψης τουλάχιστον 2 συρμών με δυνατότητα διπλής τροφοδοσίας, τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο που μέχρι τώρα εκτελούνταν ανά 30 λεπτά, από σήμερα, με τη λειτουργία της επέκτασης προς Πειραιά θα εκτελούνται ανά 36 λεπτά.


Latest News

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αμεσα η επέκταση προς την Καλαμαριά, πέντε νέοι σταθμοί
«Άμεση προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά» τόνισε ο Χρίστος Δήμας

Ταχιάος: Σύντομα η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
«Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την απαιτούμενη έγκριση», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Χανιά: Στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της αποκατάστασης και ανάδειξης Ενετικών Νεωρίων
Στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» του ΕΣΠΑ, εντάσσεται το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη στα Χανιά

Δήμας: Η Γέφυρα Χειμωνικού είναι μια καινούργια και πιο ανθεκτική υποδομή στην Κεφαλονιά
Εγκαινιάστηκε η νέα Γέφυρα Χειμωνικού

Dimand: Χτίζει νέο pipeline έργων αξίας άνω του 1 δισ. – Τι συμβαίνει με Μινιόν και Πύργο Πειραιά
Για την πρόοδο των έργων που διαχειρίζεται, την ελληνική αγορά real estate αλλά και τις επιπτώσεις από τους δασμούς Τραμπ μίλησε ο επικεφαλής της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος

Με προσομοιωτές και ρεαλιστικά σενάρια κρίσης, ο νέος ΟΣΕ - Τι είπε ο Κυρανάκης
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών μίλησε για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και την αναδιοργάνωση του προσωπικού

Η ΑΒΑΞ ξεκινά την επέκταση των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο
Η πρώτη φάση του σχεδίου έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρω.

Σύμβουλος της AKTOR στην αναβάθμιση των εστιών στο πανεπιστήμιο Κρήτης
Το έργο, που υπεγράφη στις 27 Μαρτίου, συνολικού προϋπολογισμού 255 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την κατασκευή 4.846 συνολικά κλινών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Υπουργείο Υποδομών: Ανοίγει ξανά η γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
Τίθεται σε κυκλοφορία η γέφυρας Χειμωνικού στην Κεφαλονιά μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία «Ιανός»

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών»
Το έργο, την ένταξη του οποίου υπέγραψε ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι συνολικού μήκους περίπου 28 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 238.430.480 ευρώ