Άνοδο πάνω από 1% καταγράφει η τιμή του χρυσού, καθώς υποχωρεί το δολάριο καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ελκυστικό ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές. Ωστόσο η προοπτική των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων τον περιορίζει να κινείται κοντά στα χαμηλά επίπεδα των 2,5 ετών.

Ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 1.650,49 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο έως και 1,5% ενδοσυνεδριακά, καλύπτοντας τις απώλειες από την υποχώρηση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα ΗΠΑ: Έφτασε στο 4% η απόδοση του 10ετούς

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  αυξήθηκαν κατά 1,4% στα 1.658,90 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε από το υψηλότερο επίπεδο 20ετίας, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

Ο χρυσός, ωστόσο, δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την πρόσφατη πτώση των μετοχών, ενώ οι επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων θα ασκήσουν πίεση στην τιμή του, καθώς ως επενδυτική τοποθέτηση δεν προσφέρει αποδόσεις.

«Όλα συνδέονται μεταξύ τους – οι ίδιοι παράγοντες που έχουν επιβαρύνει τον χρυσό έχουν επιβαρύνει τις μετοχές», εξηγεί στο Reuters ο διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures, Ντέηβιντ Μέγγερ.

Το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,3% στα 18,66 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα 0,5% στα 852,30 δολάρια και  το παλλάδιο 1,3% στα 2.112,91 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές