Τις πολιτικές εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς και άρθρα που αφορούν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης σχολίασε η πρόεδρος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας,Τζόρτζια Μελόνι, με ανάρτησή της στο Twitter, χαρακτηρίζοντας σουρεαλιστικές τις δηλώσεις που της αποδίδουν.

«Βρίσκω αρκετά σουρεαλιστικό, ο συγκεκριμένος Τύπος να επινοεί δηλώσεις μου και να δημοσιεύει εντελώς ανύπαρκτα ρεπορτάζ. Ας το πάρουν απόφαση: η κεντροδεξιά, ενωμένη, κέρδισε και είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Φτάνει με την παραποίηση της πραγματικότητας», έγραψε η Ιταλίδα πολιτικός.

Διαβάστε επίσης: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως το «πλυντήριο» της ιταλικής Ακροδεξιάς

Παράλληλα, ανήρτησε τίτλο της εφημερίδας La Stampa στον οποίο αναφέρεται: «Η Μελόνι δεν θέλει τον Σαλβίνι : «δεν τον θέλω, είναι φιλορώσος» και της εφημερίδας La Repubblica, ο οποίος έχει ως εξής: «Βέτο της Μελόνι για τον Σαλβίνι. O Ματέο δεν θα αναλάβει κρίσιμο υπουργείο».

Ο ιταλικός Τύπος για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις και τις ζυμώσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σήμερα ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταϊάνι και ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι μπορεί να οριστούν αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης και ότι δεν αποκλείεται ο Σαλβίνι, να εξασφαλίσει και υπουργείο.

Ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι μεταδίδει, τέλος, ότι οι διαδικασίες για την σύνθεση της κυβέρνησης μπορεί, κατά το δυνατόν, να επισπευσθούν: όπως ανέφερε, στις 17 Οκτωβρίου η Μελόνι μπορεί να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και έπειτα από δυο ημέρες η νέα κυβερνητική ομάδα να μπορέσει να ορκισθεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος