
Η ελληνική οικονομία θα πετύχει το 2022 τριπλό ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και τουριστικών εισπράξεων, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε μήνυμα του προς το συνέδριο “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022” που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.
“Εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στις επενδύσεις”, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Κατά το 1ο εξάμηνο του 2022 είχαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 11% σε σχέση με το 2021 όποτε είχαμε ρεκόρ 30 ετών. Είναι βέβαιο ότι εφέτος θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών. Όλες οι μεγάλες επενδύσεις που επί σειρά ετών είχαν “κολλήσει” – όπως το Ελληνικό, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.
Διαβάστε επίσης: ΠΣΕ: Bάσεις για νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές – Νέα αύξηση 39,9% τον Ιούλιο
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα αυτά σημειώνονται εν μέσω πανδημίας και πολέμου. “Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν είχαμε ηρεμία και γαλήνη όπως την περίοδο 2015-2019”, πρόσθεσε. Έκανε λόγο για συλλογική επιτυχία, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά συνολικά του ελληνικού λαού και του επιχειρηματικού κόσμου.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι παγκόσμιες συνθήκες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία. “Ο πληθωρισμός που είναι εισαγόμενος, είναι πραγματικότητα. Και αυτό όμως, όπως και την άνοδο των επιτοκίων θα βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε.


Latest News

Η Ευρώπη γνωρίζει τον... οβελία και ανεβάζει τις τιμές
Πόσο θα πληρώσουμε το αρνί το Πάσχα - Τι θα καθορίσει τις τιμές

Ποιες αλλαγές έρχονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό - Τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια
Δρομολογείται η βελτίωση των όρων ρύθμισης καθώς θα μειωθεί η αξία των ακίνητων εξασφαλίσεων που λαμβάνει υπόψιν ο αλγόριθμος

Τι αλλάζει από σήμερα στα επιδόματα - Πώς θα καταβάλλονται
Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τα επιδόματα

Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα και 0,2% το δημοσιονομικό πλεόνασμα
Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής από τον νέο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη

Αρίστος Δοξιάδης: «Εγώ είμαι ο πρωτάρης της κυβέρνησης»
«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο να συνεχίσουμε» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης

eGov-KYB: Στοιχεία επιχειρήσεων με ένα κλικ
Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της εξοικονόμησης χρόνου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών - Πότε θα καταβληθούν επιδόματα και συντάξεις
Αναλυτικά οι πληρωμές και οι δικαιούχοι

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα