Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και σε συνάφεια με τη γενικότερη προσπάθεια σε όλες τις χρηματαγορές να σταματήσει το πτωτικό κρεσέντο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να δώσει την πρώτη θετική συνεδρίαση μετά από 4 συνεχόμενες αρνητικές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δοκιμάστηκε το ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων, με την αντίσταση να στέκει στις 810-815. Το χαμηλό της κίνησης στις 785 μονάδες ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε εβδομαδιαίο view, καθότι εφόσον η εβδομάδα κλείσει πάνω από εδώ, απομακρύνεται ο προσώρας κίνδυνος διάσπασης της μακροπρόθεσμης ανοδικότητας που συντηρείται εδώ και 2μιση έτη, με παράλληλη θέση εξόδου από βαριές αγοραστικές θέσεις. Στο αρνητικό σενάριο συνέχισης της έντονης πτώσης, η επόμενη στάση φαίνεται στις 770 μονάδες που συνιστούν εξάλλου και το κάτω όριο της υφιστάμενης πτωτικότητας με άξονα την αδυναμία τον Αύγουστο να καταγραφούν νέα υψηλά κίνησης, στη ζώνη των 900.

Στη χθεσινή ανοδική αντίδραση, πολύ καλά συμπεριφέρθηκαν για δεύτερη συνεδρίαση οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ που υπεραπέδωσαν, υπονοώντας ότι πολλά βλέμματα έχουν πέσει πάνω τους, εν αντιθέσει με την κοιλιά που έχουν κάνει οι μοναδικές ανθεκτικές στην πτώση ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, χάρη στην πρότερη ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News