
Με πρωταγωνιστή έναν από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως, τον Ισπανό Jordi Cruz Mas, πραγματοποιήθηκαν από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας τα γυρίσματα της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής «Planeta Calleja», που μεταδίδεται από το εθνικό κανάλι 4 της Ισπανίας.
Όπως τονίζει ο ΕΟΤ, «το στοχευμένο ταξίδι ενημερωτικού χαρακτήρα, που αφορούσε εκπροσώπους του Τύπου (press trip) για την προβολή της περιοχής στην ισπανική αγορά, διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας με την ενεργή βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Aegean Air, του Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλίας και άλλων φορέων της περιοχής».
Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Αύξηση εσόδων τον Ιούλιο σε σχέση με το 2019
Τα επεισόδια της εκπομπής
Παρουσιαστής της εκπομπής, διάρκειας μίας ώρας, που μεταδίδεται επί εννέα συνεχόμενα χρόνια στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, είναι ο διάσημος ορειβάτης Jesús Calleja. Σε κάθε επεισόδιο προσκαλεί μια προσωπικότητα από τον χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης σε προορισμούς με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος σε ολόκληρο τον κόσμο και ως τέτοια περιοχή επιλέχτηκε η Θεσσαλία.
Για το συγκεκριμένο επεισόδιο διάλεξε ως συμπαρουσιαστή τον J. Cruz Mas, που συγκαταλέγεται μεταξύ των δώδεκα πλέον βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο και είναι μέλος της κριτικής ομάδας στην εκπομπή «Master Chef» της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι J. Calleja και J. Cruz Mas είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα υπέροχα φυσικά τοπία της περιοχής, να γευτούν τη μοναδική γαστρονομία της και να μαγειρέψουν με τοπικά προϊόντα, να συμμετάσχουν σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, yachting, canyoning στο Πήλιο και αναρρίχηση, και να επισκεφθούν τη μοναστική πολιτεία στον επιβλητικό όγκο των Μετεώρων.
Σημειώνεται ότι οι δύο συμπαρουσιαστές συγκεντρώνουν συνολικά πάνω από 3 εκ. ακολούθους στα social media. Είναι ενδεικτικό ότι οι αναρτήσεις που πραγματοποίησε J. Calleja στο Instagram κατά την παραμονή του στην Ελλάδα έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 96.000 likes και 3.210 σχόλια, ενώ και οι αντίστοιχες αναρτήσεις του στο Facebook έχουν τύχει εκατοντάδων αναδημοσιεύσεων.
Το επεισόδιο της εκπομπής «Planeta Calleja» για την Θεσσαλία αναμένεται να μεταδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ κατόπιν ο όμιλος Mediaset, στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο κανάλι, θα το επαναπροβάλει στα άλλα κανάλια ιδιοκτησίας του και στις ψηφιακές πλατφόρμες που διαθέτει.


Latest News

Έρχεται μπαράζ deals στα ξενοδοχεία - Τι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην έβδομη θέση στην Ευρώπη το 2024 η χώρα μας στις συναλλαγές ξενοδοχειακών assets - H μέση τιμή των συναλλαγών ανά ξενοδοχείο ήταν 29 εκατ. ευρώ το 2023
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000