
Η επισκευή της ζημιάς που προκάλεσε τη διαρροή φυσικού αερίου από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες. Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο Πάβελ Ζαβάλνι, επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας της ρωσικής Κάτω Δούμας, διαμηνύοντας ότι προϋπόθεση είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός να μην υπόκειται στις κυρώσεις της Δύσης.
Δύο είναι, σύμφωνα με τον Ζαβάλνι, οι τρόποι επισκευής: είτε κατασκευάζοντας ένα υδατοστεγές κιβώτιο που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ειδικών εργασιών στην επισκευή υποθαλάσσιων αγωγών είτε ανεβάζοντας στην επιφάνεια τους αγωγούς.
Διαβάστε επίσης: Nord Stream: «Σκόπιμη ενέργεια» η διαρροή φυσικού αερίου – ΗΠΑ και ΕΕ βλέπουν σαμποτάζ
«Ένας τρόπος είναι να κατασκευαστεί ένα κιβώτιο που θα οδηγείται στον σωλήνα και εκεί θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης ή επισκευής του αγωγού, πράγμα το οποίο επιτρέπει το βάθος της θάλασσας. Φυσικά, πρόκειται για μια πολύπλοκη μηχανική υποβρύχια κατασκευή. Η δεύτερη επιλογή είναι η ανύψωση των αγωγών», είπε στο περιθώριο του φόρουμ Sakhalin Oil and Gas στις 29 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να ανυψωθεί ο αγωγός αερίου και να γίνουν επισκευές στην επιφάνεια χρειάζονται γερανοί ανυψωτικής ικανότητας 3.000 τόνων.
Σημείωσε, ακόμη, ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού των αγωγών ελήφθησαν υπόψη οι κίνδυνοι διακοπής των εργασιών και, κατά συνέπεια, ελήφθη υπόψη η δυνατότητα επισκευής. Δηλαδή η τοποθέτηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να ήταν δυνατή η ανύψωσή τους. Αυτό, όμως, είπε, θα πάρει επίσης χρόνο, τεχνικό εξοπλισμό, γερανούς, πλοία και ούτω καθεξής. Αλλά, «κατά τη γνώμη μου υπάρχει η τεχνική δυνατότητα. Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, δεν είναι ένας ή δύο μήνες, είναι έξι μήνες ή ένας χρόνος, τουλάχιστον», εξήγησε ο Zavalny.
Ο Ζαβάλνι τόνισε από την πλευρά του ότι καθοριστικής σημασίας για την τελική επιλογή είναι η διαθεσιμότητα εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των επισκευών, προσθέτοντας: «Ίσως αυτά τα πλοία τοποθέτησης σωλήνων υπόκεινται σε κυρώσεις και δεν τους επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του αγωγού φυσικού αερίου», παραδέχτηκε ο επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Δούμας.


Latest News

Ποιους θεωρεί έξυπνους και ποιους θαυμάζει ο Ίλον Μασκ
Ο Μασκ φιλοξενήθηκε σε podcast του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τεντ Κρουζ και ρωτήθηκε ακριβώς αυτό

Οι δασμοί των ΗΠΑ τρομάζουν και τους αγρότες
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

Στο σφυρί το μπλε πουλί του Twitter - Πόσα θα πιάσει
Η πινακίδα με το λογότυπο του Twitter που ήταν κρεμασμένη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο βγαίνει σε δημοπρασία

Το δίλημμα των ξένων επενδυτών στις ΗΠΑ - Ο Economist για τους δασμούς Τραμπ
Εταιρείες όπως οι Asahi και TSMC επεκτείνουν την παραγωγή στις ΗΠΑ προς το παρόν - Ποιος θα ειναι ο τελικός απολογισμός που θα φέρουν οι δασμοί Τραμπ;

Η Άγκυρα βλέπει φόρους... στο μέλλον των μέντιουμ
Οι αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο αδήλωτα εισοδήματα από... μαντεία και αστρολογία

Γιατί η Airbnb ενισχύει το μάρκετινγκ και κάνει προσλήψεις
Η Airbnb θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε παρεμφερείς τομείς που μπορούν να εκμεταλλευτούν την κύρια δραστηριότητά της

Σε περικοπή 5.600 θέσεων εργασίας προχωρά η Siemens
Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τη Siemens ειναι οι μεγαλύτερες από το 2017 για το γερμανικό βιομηχανικό όμιλο

Η αργή μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλάζει τη στρατηγική της Audi
Αλλαγη στρατηγικής για την Audi, καθώς επανεξετάζει τα σχέδια να σταματήσει την κυκλοφορία νέων μοντέλων βενζίνης το 2026

Συμφωνία Τραμπ- Πούτιν: Παύση πυρός στις ενεργειακές υποδομές
Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία - Πού συμφώνησαν Τραμπ και Πούτιν

Aνοιχτή η ΕΕ σε συνομιλίες με τον Τραμπ για τους δασμούς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ιρλανδίας
Η Ιρλανδία βρίσκεται πίσω από το Μεξικό και το Βιετνάμ και στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία όσον αφορά το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ