![Akritas: Αύξηση τζίρου και λειτουργικής κερδοφορίας το α’ εξάμηνο του 2022](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/akritas.jpg)
Αύξηση 31,4% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Akritas το α’ εξάμηνο του 2022. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 22,1 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα των αναπτυξιακών συνθηκών που επικράτησαν για τον κλάδο στην Ελλάδα και της περεταίρω ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς της εταιρίας, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Βελτίωση εμφανίζει το μικτό ενοποιημένο περιθώριο πωλήσεων, το οποίο ανήλθε σε 13,5% έναντι 11,6% της προηγούμενης περιόδου, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μεγέθυνση του Κύκλου Εργασιών συνέβαλε στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας Εταιρίας (EBITDA) σε €2,4 εκατ. έναντι €1,6 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε €524 χιλ. έναντι ζημιών €89 χιλ. πέρσι.
Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, δημιουργούν συνθήκες μεγάλης αστάθειας στο οικονομικό περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι από την άλλη πλευρά η αναπτυξιακή δυναμική της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα στέγασης, δημιουργούν μία αισιοδοξία για την μεσοπρόθεσμη πορεία του κλάδου.
«Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της Εταιρίας παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στην οικονομία και το γεωπολιτικό περιβάλλον, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πιθανές προκλήσεις συνεχίζοντας απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil